Bombalı Saldırıda Yaşamını Yitirenler İçin Anıt Yaptırıldı - Son Dakika
Güncel

Bombalı Saldırıda Yaşamını Yitirenler İçin Anıt Yaptırıldı

Bombalı Saldırıda Yaşamını Yitirenler İçin Anıt Yaptırıldı

Bayramın kana bulandığı saldırı sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, patlamanın meydana geldiği alanda hayatını kaybedenlerin anısına anıt yaptırdı.

14.07.2013 12:55  Güncelleme: 15:55

Gaziantep'te geçen yıl Ramazan bayramının ikinci günü akşam saatlerinde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi'nin hemen yanına çekici ile getirilerek bırakılan bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 4'ü çocuk 10 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Aynı gün saldırıyı duyan ve patlamada oğlunun şehit olduğunu sanan polis annesi Fatma Erdem'de beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. Saldırının ardından başlatılan soruşturmada; 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü patlamanın PKK'lı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli terörist Murat Filiz tarafından gerçekleştirildiği saptandı. Soruşturma kapsamında Filiz'in yakalanamadığı saldırıya yardımcı olduğu ileri sürülen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖLENLERİN İSMİ ANITTA YAŞATILACAK

Bayramın kana bulandığı saldırı sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, patlamanın meydana geldiği alanda hayatını kaybedenlerin anısına anıt yaptırdı. Anıta; saldırıda şehit olan; Onur Fikret Aker, Duygu Aker, Almina Melisa Aker, Süleyman Alkan, Sevgi Gülperi İnanç, Davut Azak, Safi Canbaş, İsmail Daler, Yaşar Bayram ve Sena Büyükkonuk'un doğum tarihleri ile isimler yazıldı. AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, üzerinde; '20 Ağustos Pazartesi günü haince yapılan bombalı saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz' mesajının yer aldığı anıtın önünde dua etti. Saldırının yıl dönümünde şehit olan 10 kişiyi düzenleyecekleri törenle anacaklarını ifade eden Asım Güzelbey, Geçen yıl bir bayram günü maalesef şehrimizde bomba patladı. Saldırıda 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, onlarca vatandaşımızda yaralandı. Bombanın patlatıldığı yere anıt yaptırma sözü vermiştik. Anıtı yaptırarak buraya yerleştirdik. Saldırının yıl dönümü olan 20 Ağustos'ta ölen vatandaşlarımızı burada anacağız dedi.

Bomba yüklü otomobilin patlatıldığı alana dikilen anıtın önünden geçen ve saldırıyı lanetleyen vatandaşlar ise, Anıtı ve üzerinde yazıları görünce yüreğimiz yanıyor. Ölenlere Allahtan rahmet ve bir daha böyle üzücü olaylar olmamasını diliyoruz dedi.

BOMBACI 'FİRAZ' İÇİN 82 KEZ MÜEBBET İSTENDİ

Terör saldırısının ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bomba yüklü otomobili patlattığı saptanan PKK'lı terörist 'Firaz' kod adlı Murat Filiz hakkında 6 ayrı suçtan 82 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 923 yıl hapis istemi talebiyle dava açtı. Soruşturma kapsamında saldırıya yardımcı oldukları iddiasıyla tutuklanan ve Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davada yargılanacak 7 sanık hakkında da 82'şer kaz ağırlaştırılmış müebbet ve 912'şer yıl hapis talep edilen iddianamede, tutuksuz 2 kişi hakkında ise 5 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bombalı Saldırıda Yaşamını Yitirenler İçin Anıt Yaptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement