Gaziantep ile Almanya'nın Ludwigshafen Kenti Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep ile Almanya'nın Ludwigshafen Kenti Kardeş Şehir Oldu

Gaziantep ile Almanya\'nın Ludwigshafen Kenti Kardeş Şehir Oldu

Prokotolü Ludwigshafen Belediye Bakanı Lohse ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey imzaladı Lohse: "Ben şuna inanıyorum kardeş şehir ilişkileri ancak resmiyetle desteklenir"

24.02.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep ile Almanya'nın Ludwigshafen kenti kardeş şehir oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbey, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ludwigshafen Belediyesi ile birkaç yıldır çok iyi ilişkiler kurduklarını söyledi.

Ludwigshafen ile ilişkilerinin acı bir olayla başladığını daha sonra ise iki şehrin insanlarının arasında yakınlaşmanın geliştiğini ifade eden Güzelbey, bunda Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lohse'nin çok büyük bir rolü olduğunu kaydetti.

Ludwigshafen Belediye Başkanı Eva Lohse de şehirler arasındaki dostluğu kardeşliğe dönüştürmenin resmiyet kazandırmak istediklerini ifade etti.

Dostluğun başlamasının acı bir olayla gerçekleştiğini belirten Lohse, "Onun için ben bugün bu fırsatı değerledirerek şahsım ve delegasyonum adına Gaziantepli kurbanların ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum. Bu acı olayın üzerinden 6 yıl geçti. Bu zaman içinde çok olumlu gelişmeler gerçekleşti. Şehirlerimiz arasında ilişki gelişmiş, ortaklıklar ve projeler hayata geçirilmiştir" diye konuştu.

Lohse, olayın yaşanmasının ardından Gaziantep ve şehirlerinde dostluğu geliştirici bir çok etkinlik düzenlendiğini belirti.

Bu çalışmaların her iki şehir arasındaki dostluğun temeli teşkil eden umut verici çalışmalar olduğunu ifade eden Lohse, şöyle devam etti:

"Ben şuna inanıyorum kardeş şehir ilişkileri ancak resmiyetle desteklenir. Esas onu yaşatacak olan aktif vatandaşlar, okullar ve kurumlardır. Bu ilişkiler kendisiyle birlikte yeni şans ve imkanları da getirir. Ön yargıların kaldırılması, bariyerlerin yıkılmasına vesile olabilir. Aynı zamanda yeni anlayışlar ve hoşgörü davranışları da oluşur. Her çeşit okul, dernek ve kurumlar arası ilişki ortak geleceğimize ivme kazandırır. Aynı zamanda daha insanca ve barış içinde yaşamamızı sağlar."

Konuşmaların ardından Güzelbey ve Lohse arasında her iki ilin kardeş şehir olmasını öngören protokol imzalandı.

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 3 Şubat 2008'de, dört katlı bir apartmanın ilk katında çıkan yangında, Gaziantepli Medine Kaplan (48), gelini Hülya Kaplan (31), Hülya Kaplan'ın kızları Karanfil (4), Dilara Kaplan (11), Medine Kaplan'ın diğer gelini beş aylık hamile Döne Kaplan (21), çocukları Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), Hülya Kaplan'ın yeğeni İlyas Çalar (29 ile akrabaları Belma Özkaplı hayatını kaybetmişti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep ile Almanya'nın Ludwigshafen Kenti Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement