Gaziantep'te Bombalı Saldırı Kurbanları Anıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Bombalı Saldırı Kurbanları Anıldı

Gaziantep\'te Bombalı Saldırı Kurbanları Anıldı

Gaziantep'te, geçen yıl 20 Ağustos'ta,bomba yüklü otomobilin PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu yaşamını yitiren 10 kişi,törenle anıldı.

20.08.2013 21:13  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, geçen yıl 20 Ağustos'ta, Karşıyaka Polis Merkezi'nin yanında bomba yüklü otomobilin PKK'lı teröristlerce patlatılması sonucu yaşamını yitiren 10 kişi, saldırının yıl dönümünde törenle anıldı. Saldırıda ölenlerin yakınlarının gözyaşına boğulduğu anma etkinliğinde terör lanetlendi.

Gaziantep'te geçen yıl Ramazan Bayramı'nın ikinci günü akşam saatlerinde Korutürk Caddesi üzerinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi'nin yanına çekici ile getirilerek bırakılan bomba yüklü otomobilin PKK'lı terörist tarafından patlatılması sonucu 4'ü çocuk 10 kişi öldü, 64 kişi yaralandı. Aynı gün saldırıyı duyan ve patlamada oğlunun şehit olduğunu sanan polis annesi Fatma Erdem'de beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. Saldırının ardından başlatılan soruşturmada, 153 ev ve işyeri ile 25 aracın zarar gördüğü, patlamanın PKK'lı 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli terörist tarafından gerçekleştirildiği saptandı. Soruşturma kapsamında Filiz'in yakalanamadığı saldırıya yardımcı olduğu ileri sürülen 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Saldırının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, bomba yüklü otomobili patlattığı saptanan 'Firaz' kod adlı PKK'lı terörist Murat Filiz hakkında 6 ayrı suçtan 82 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 923 yıl hapis istemi talebiyle dava açtı. Soruşturma kapsamında saldırıya yardımcı oldukları iddiasıyla tutuklanan tutuklu 7 sanık hakkında 82'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 912'şer yıl hapis talep edilen iddianamede, tutuksuz 2 kişi hakkında ise 5 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ANITA ÇELENK BIRAKILDI

Kanlı saldırının yıl dönümünde patlamanın meydana geldiği yere yapılan ve üzerinde yaşamını yitiren 10 kişinin isminin yazılı olduğu anıtın önünde tören yapıldı. Törene, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınları katıldı. Patlamanın meydana geldiği sırada yoldan geçen cezaevi personel servisinde bulunan 3 gardiyanın meslektaşları da anıta gelerek çelenk bıraktı. Anıta çelenk bırakan Gaziantep H Tipi Cezaevi ikinci Müdürü Şahin Kuban, "Bombalı terör saldırısının birinci yıl dönümünde bu menfur saldırıyı kınıyor ve saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet önünde hesap vermesini istiyoruz" dedi.

Anma etkinliğine katılan ve saldırıda yaşamını yitirenler için dua eden MHP İl Başkanı Mustafa Erzin ise saldırganın yakalanmamasını eleştirerek, "Biz bu olayı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Buradan patlamada şehit olan insanlarımızın yakınlarına tekrar baş sağlığı dileyerek, bir daha böyle bir olayla karşılaşmama dileğinde bulunuyoruz" diye konuştu.

ÖLENLERİN YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Anma etkinliğine katılan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar ise patlamanın meydana geldiği alanda İstiklal Marşı okudu, PKK aleyhine slogan attı. Etkinliğe katılan ve patlamada babası Safi Canbaş'ı kaybeden 16 yaşındaki İpek Canbaş, acılarının halen taze olduğunu ifade edip, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalanmasını istedi. Saldırıda hayatını kaybeden Yaşar Bayram'ın kaynanası Latife Kayacı ise Amasya'da İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan damadının uzun bir aradan sonra ziyarete geldiğini ve saldırıda yaşamını yitirdiğini anlatarak "Acımız halen taze. Damadım bayramda ziyaretimize gelmişti ve patlamada şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan torunum ise halen tedavi görüyor. Saldırıyı yapanları Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıta kırmızı karanfil bırakan kalabalık, etkinliğe bürokratların katılmayışını ise eleştirdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Bombalı Saldırı Kurbanları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement