Gaziantep2'özgürlük Kafilesi' Suriye'ye Yardım Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

Gaziantep2'özgürlük Kafilesi' Suriye'ye Yardım Taşıyacak

Yurt dışından Gaziantep'e gelen ve kendilerine 'Özgürlük kafilesi' adını veren Suriyeli gençlerden oluşan grup, yarın Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yardım götürmek için Suriye'ye girmeye çalışacak.

11.01.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt dışından Gaziantep'e gelen ve kendilerine 'Özgürlük kafilesi' adını veren Suriyeli gençlerden oluşan grup, yarın Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yardım götürmek için Suriye'ye girmeye çalışacak.

Suudi Arabistan, ABD ve Katar gibi ülkelerden Gaziantep'e gelen gençlerden oluşan 'Özgürlük Kafilesi', İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlumder) Gaziantep Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Katar'dan gelen kafile lideri ve gazeteci Mueyyed Skaif, dünyadaki Suriyeli gurbetçilerin bir araya gelmesiyle oluşan 'Özgürlük Kafilesi'nin hem Suriye'de açlık ve sefaletle boğuşan halka gıda ve giyecek yardımlarını ulaştırmak, hem de oradaki akan kana tüm dünyanın dikkatini çekmek amacıyla çeşitli ülkeler ve Türkiye'nin birçok kentinden gelecek 500 kişiyle Türkiye'den Suriye'ye girmeye çalışacaklarını söyledi. Diğer ülkelerden Suriye'ye girme çabalarının siyasi nedenlerle sonuçsuz kaldığını ve bunun için Gaziantep'i seçtiklerini anlatan Skaif, Suriye halkının yaşadığı zulme, haksızlığa, baskıya, şiddete ve acımasız katliamlara karşı çıkmak için sosyal paylaşım sitesinde örgütlendik. Biz Suriyeli bağımsız ve gurbetçi gençleriz. Suriye'deki kardeş halkımıza destek vermek istiyoruz. Dünyadaki lider politikacıların ve insanların dikkatini Suriye'deki akan kana çekmek istiyoruz. Bütün gayemiz sadece budur. Türkiye demokratik bir ülke. Suriye halkına gönülden destek verdi. Demokratik olduğunu bildiğimiz ve bizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz için Türkiye'de örgütlenmeyi uygun gördük. Irak ve Lübnan'dan, Esad rejimini destekledikleri için örgütlenmek için gerekli izni alamadık dedi.

Mekke'den gelerek eyleme destek veren Bilgisayar Mühendisi Omar Mushaweh ise artık Beşar Esad rejimine 'Dur' demek istediklerini belirterek şöyle dedi

Esad rejimi, biz örgütlendiğimiz için bizi hainlikle suçlayabilir. Fakat artık Esad rejimini önemsemiyoruz. Esad rejimini artık istemiyoruz. Suriye'yi dış güçlerin değil de kendi halkının yönetmesini istiyoruz. Önümüzdeki engelleri aşarak hedefimize her geçen gün daha da yaklaştığımıza inanıyoruz. Dünyadaki insani yardımı, Suriye'deki saldırıların en yaygın olduğu ve katliamın en yoğun olduğu yerlere götürmek istiyoruz. Bütün dünyanın gerçekleri bilmesini istiyoruz. Çünkü Esad rejimi, gerçeklerin ortaya çıkmasını özellikle de katliamı dünya ülkelerinin bilmesini istemiyor. Avrupa ülkelerinin bu konuda bize destek vermesini bekliyoruz. Fakat şu ana kadar Avrupa ülkelerinden hiçbir destek gelmedi. Böyle bir konuda bağımsız siyasetçilerden bile yardım istedik. Fakat yardım edemeyeceklerini hatta 'Özgürlük Kafilesi'ni engelleyeceklerini belirttiler. Ayrıca bazı muhalif siyasetçiler de Esad rejiminden korktuklarını belirterek bize yardımcı olamayacaklarını bildirdi.

Basın toplantısında Katar'dan gelen öğrenci Zena Adi ile Amerika'dan gelen Bilal Dalati de, Suriye'ye insani yardım götürmek istedikleri için kendilerini hiçbir kanunun engelleyemeyeceğini düşündüklerini, her türlü engellemeye karşı Suriye'ye sınırdan geçmeye çalışacaklarını dile getirdi. Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ise kafileyi desteklediklerini ifade etti.

Özgürlük kafilesi üyeleri, yarın saat 10.00'da Gaziantep Havalimanı'nda yaklaşık 500 kişinin bir araya gelerek, Suriye'ye gitmek için Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na hareket edeceklerini bildirdi. Basın toplantısı El Cezire ve Associated Press gibi haber kanalları aracılığıyla canlı yayınla dünyaya duyuruldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep2'özgürlük Kafilesi' Suriye'ye Yardım Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement