Gaziantepli Öğrenciler CERN'de Eğitim Programına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantepli Öğrenciler CERN'de Eğitim Programına Katıldı

Gaziantepli Öğrenciler CERN\'de Eğitim Programına Katıldı

Gaziantep Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Öğretmeni ve öğrencileri okul olarak Türkiye'de ilk defa CERN'de eğitime katıldı.

19.09.2013 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evrenin kökeni ve maddenin temel bileşenleri hakkında merak duygusu aşılayarak, evrenin bazı sırların nasıl çözüleceğini düşündürebilmek amacıyla dünyanın en gelişmiş ve güncel laboratuvarı olan CERN'de bir hafta Türk akademisyenlerden eğitim aldı.

İstanbul- Cenevre hattından oluşan bilim, kültür ve sanat üçgeninde gerçekleştirilen program öğrenciler açısından bilimsel anlamda hedef belirleyici oldu. Eğitime Fizik Öğretmeni Hakan Özkaynak, Orhun Uçak ve Berkay Alkan adlı öğrenciler katıldı.

Cern' de yerin 126 metre altındaki Atlas algıcına inerek, ancak resimlerden görülebilen devasa ve akıl almaz teknolojiyi yerinde görüp Türk ekibi tarafından eğitim alma fırsatı buldular. Bu eğitimi alan ilk Türk ekibi olmanın mutluluğunu yaşadılar. Türk Öğretmen ve Öğrenciler için Cern 'de yapılacak Türkçe eğitim programının temsilciliğini alarak bu programı başlattılar.

2014 yılı Şubat ve Temmuz aylarında düzenlenecek eğitim için Öğretmen programının 40 öğretmen ile yapılabilmesi için Cern yetkilileri ile görüşerek olumlu yanıt aldılar ve Gaziantep başta olmak üzere ülke genelinde çalışma başlattılar.

Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Öğretmeni Hakan Özkaynak ''Cern'de aldığımız eğitimde bütün algıçları (dedektörleri) yerinde inceledik. Orada yapılan deneyin sadece evrenin oluşumunu incelemek değil hastalıklara çare bulunması, gıda üretimi, arıtılarak içme suyu sağlanması, doğanın korunması ve internetin insanlığa kazandırılması gibi yeni yüzyılda yüz yüze kaldığımız pek çok zorlu durumun cevabını verebilecek teknolojinin üretiliyor. Türkiye' den bu programa ilk okul olarak katılmak bizi mutlu etti." dedi.

Hakan Özkaynak öğrencilerine maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Şahinbey Belediye Başkanı Sn. Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep Genç Girişimciler kurulu adına Sn. Cengiz Konukoğlu' na ayrıca desteği için İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Ekrem Serin 'e teşekkür etti.

Hakan Özkaynak Bu eğitimin Türkiye'de ilk defa okulları tarafından alındığını vurguladı. Özkaynak, aldıkları eğitimi bilime sevdalı bir Fizik Öğretmenin ve öğrencilerinin başına gelebilecek en iyi şeylerden biri olarak nitelendirdi.''

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantepli Öğrenciler CERN'de Eğitim Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement