Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Hakkari'de, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Hakkari Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, böylesi günlerin, tarihi, coğrafyayı, ecdadı, kültürü, manayı, manevi ve tarihi şahsiyetleri yadetmek ve bu değerlere millet olarak sımsıkı sarılmak için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi.

Şen, şöyle konuştu:

"Özellikle Hakkari'de, millet olarak sıkıntılı günler yaşadığımız bu günlerde, bu günün anlamı çok daha büyük olmaktadır. Bin yıldır kardeş olan, sayısız cephede aynı dava uğruna omuz omuza çarpışan bir millet, bu günlerde çok elim bir imtihandan geçmektedir. Bizi biz yapan değerlerden alacağımız ilhamla, et ve tırnak misali ayrılmaz kardeşliği perçinlemek için milletçe her türlü oyuna karşı teyakkuz halinde olmak durumundayız."

Törenin ardından, Hakkari Valiliği, gazi ve şahit yakınları ve çocuklarına Ordu Evi'nde yemek verdi. Yemeğe katılan gazi ve şehit çocukları, askerler arasında oturarak yemek yedi.

Yemekte konuşan Vali Orhan Alimoğlu, şunları ifade etti:

"Biz gazisi ve şehidi bulunan bir milletiz. Her yıl şehit yakınları, gazilerimiz ve yakınlarıyla bir araya geliyoruz. Ancak bu yıl bir yenilik yaparak, öğrenci çocuklarımız da bizimle beraber olsun istedik. Onları da buraya davet ettik. Biz gençlerimizi, çocuklarımızı iyi yetiştirebilirsek işimiz kolay. Aksi takdirde yeryüzü zor bir memleket olur. Şehit ve gazi çocuklarının eğitimde büyük başarı göstermelerini bekliyoruz. Onların eğitimde başarılı olmaları, bizleri mutlu ediyor. Bu çocuklarımızın eğitimde başarılı olması için gereken desteği vereceğiz."

Yemeğe bazı gazi çocuklarının askeri kıyafetlerle katılması dikkat çekti.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Alimoğlu ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez şehit ve gazi çocuklarına hediyeler verdi.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu/ Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Şükran Yücel - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement