Gazze'ye Giden "Estelle" Gemisi - Son Dakika
Güncel

Gazze'ye Giden "Estelle" Gemisi

Gazze\'ye Giden "Estelle" Gemisi

İsrail donanmasının Gazze'ye insani yardım taşıyan, "Estelle" adlı gemiye müdahalesi Gazze'de protesto edildi.

20.10.2012 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail donanmasının Gazze'ye insani yardım taşıyan, "Estelle" adlı gemiye müdahalesi Gazze'de protesto edildi. Gösteriye katılan ABD'li ünlü düşünür Noam Chomsky, İsrail'in tavrına tepki gösterdi.

Gemiye müdahalenin ardından Gazze Limanı'nda düzenlenen gösteriye katılan Chomsky, İsrail'in uluslararası kanunları çiğnediğini belirterek, saldırının ilk olmadığını, bu ülkenin daha önce de Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere müdahale ettiğini hatırlattı.

"İsrail'in korsanlığının Filistin halkıyla dayanışma girişimlerine engel olamayacağını" vurgulayan Chomsky, gemideki aktivistlerin İsrail'in tehditlerine rağmen Gazze'ye girmekte kararlı davranmalarını da saygıyla karşıladığını söyledi.

Chomsky, İslam Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Uygulamalı Dilbilim ve Edebiyat Konferansı'na katılmak üzere 18 Ekim'de Gazze'ye gelmişti.

-"Gemidekilerin can güvenliğinden İsrail sorumlu"-

Gösteriye katılan Gazze Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Muhsin Ebu Ramadan da "Estelle gönüllülerinin tutumu, Gazze ambargosunu kırmak için büyük bir kararlılıkla hareket ettiklerini gösteriyor. Biz bu kararlılığı, Filistin davası dayanışmasının başlangıcı olarak görüyoruz" dedi.

Ramadan, İsrail'in saldırılarının Filistin'le dayanışma hareketlerini yıldırmayacağını, aksine dayanışmanın daha da güçlenmesine yol açacağını kaydetti.

Gazze ambargosunun kırılması için mücadele eden Halk Komisyonu'nun üyesi Ali en-Nezli ise Estelle gemisindeki gönüllülerin can güvenliğinden İsrail'in sorumlu olduğuna işaret ederek, uluslararası toplum ve dost ülkelerden İsrail'in defalarca tekrarladığı bu saldırılara tepki göstermesini istedi.

Muhabir: Nur Ebu İşa -Safiye Karabacak - Mekki Arvas

Yayıncı: Murat Taydaş - GAZZE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'ye Giden 'Estelle' Gemisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement