Gelinkayalılar, İlk Kez Bir Valiyi Ağırladılar - Son Dakika
Güncel

Gelinkayalılar, İlk Kez Bir Valiyi Ağırladılar

Gelinkayalılar, İlk Kez Bir Valiyi Ağırladılar

Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Gelinkaya Beldesi sakinleri, ilk kez bir valiyi ağırladı.

07.10.2013 11:30  Güncelleme: 12:15

Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Gelinkaya Beldesi sakinleri, ilk kez bir valiyi ağırladı. 19 yıl önce belde olan Gelinkaya'yı ziyaret eden Mardin Valisi Ahmet Cengiz, belde sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı. Vali Cengiz, "Biz kendi vatandaşımızı kucaklamakla, kendimizi yükümlü hissediyoruz. Vatandaşımızın ayağına gideceğiz, onun gelmesini beklemeden" dedi.

1993 yılında kurulan belediyesiyle belde statüsüne kavuşan Gelinkaya, ilk kez bir vali tarafından ziyaret edildi. Son Valiler Kararnamesi ile Sinop Valiliği'nden Mardin Valiliği'ne atanan Ahmet Cengiz, kendisine "Hoşgeldin" ziyaretine gelen Gelinkaya Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Aksöz'e iadeyi ziyarette bulundu. Başkan Aksöz'ün, ilk kez bir valiyi ağırladıkları için küçükbaş hayvanların kestirmesine Vali Cengiz, izin vermedi.

Belde Belediye Başkanı Aksöz ve vatandaşlar tarafından, belde girişinde karşılanan Vali Cengiz, coşkulu karşılama nedeniyle, "Bilseydik daha erken gelirdik. Biz hep ilkleri yaşatacağız inşallah " dedi. Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün de eşlik ettiği Vali Cengiz ve beraberindekiler, daha sonra belediye binasına geldi. Burada da uzun kuyruk oluşturan vatandaşlarca karşılanan Vali Cengiz'e çocuklar çiçek verdi. Vali Cengiz de çocuklara teşekkür ederek yanaklarından öptü.

'BİZ VATANDAŞIN AYAĞINA GELECEĞİZ'

Daha sonra makam odasında bir süre belde sakinlerinin sorunlarını dinleyen Vali Cengiz, "Hep beraber memleketimizin huzuruna sahip çımamız lazım. Dört elle huzura sarılacağız. Huzurumuz bozulursa herkes kaybeder ama huzurlu olursa herkes kazanır. Huzur ve güvenlik olmadı mı sağlığın, refahın, zenginliğin hiç bir kıymeti yok. Artık eski anlayışlar çok değişti. Biz kendi vatandaşımızı kucaklamakla, kendimizi yükümlü hissediyoruz. Vatandaşımızın ayağına gideceğiz, onun gelmesini beklemeden. Onların derdine derman olacağız. Bizler görmeyen vatandaşlarımızın gözü, eli tutmayan vatandaşlarımızın eli, devletin kapısına gidemeyen vatandaşımızın da ayağı olacağız. Bir isteğiniz, bir talebiniz var mı? diye biz soracağız" dedi.

Ziyaretin sonunda Gelinkaya Belediye Başkanı Mehmet Aksöz, Vali Ahmet Cengiz'e Kuran-ı Kerim hediye etti. Vali Cengiz ve beraberindekiler, daha sonra beldede bulunan büyük İslam alimlerine ait olan Nebuni Türbesi'ni ziyaret ederek, burada dua etti. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelinkayalılar, İlk Kez Bir Valiyi Ağırladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement