Gençler Sabah Namazında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gençler Sabah Namazında Buluştu

Türkiye'nin 81 ilindeki gençler "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" organizasyonu çerçevesinde camilerde bir araya gelerek sabah namazı kıldı, dua etti.

18.11.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 81 ilindeki gençler "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" organizasyonu çerçevesinde camilerde bir araya gelerek sabah namazı kıldı, dua etti. Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen organizasyon kapsamında; Diyarbakırlı gençler Merkez Sur ilçesinde bulunan Ravda Camisinde toplandı. Gençler, cami cemaati ile saf tutarak namaz kıldı, dua etti.

Sabah namazının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce sahan namazına gelen gençlere çorba ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Topoğlu, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" organizasyonu kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde gençlerin sabah namazında buluştuğunu bildirdi.

Gençlerin bu tür etkinliklere katılmasına önem verdiklerini ifade eden Topoğlu, "Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 81 ilde eş zamanlı olarak yaptığımız bir program. Tüm Türkiye'de gençler farlı camilerde bir araya geldiler. Bu bizim için birliktelik ruhudur, buna çok önem veriyoruz. Diyarbakır bizim için ekstra önemli. 81 ilimizde zaman zaman farklı buluşmalar yapıyoruz. Bu buluşmada özellikle Diyarbakır'da olmak istedik. Çünkü Diyarbakır gerçekten çok güzel bir şehir, burası sahabeler ve peygamberler şehri. Belli bir süre sıkıntılı günler geçirdi.Bir 15 Temmuz'da yaşadık. Bu dönem gençlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına bugün Diyarbakır'dayız. Çok mutluyuz gençlerimizle birlikte olmaktan." diye konuştu.

Topoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak vatanını, milletini ve bayrağını seven bir gençlik yetişmesini arzuladıklarını aktararak şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir gençlik hayalimiz ve hedefimiz var. Bu faaliyetlerimizi yaparken gönüllülük esasına göre yapıyoruz. 81 il ve birçok ilçede 230 gençlik merkezlerine üye gençlerimizle bu faaliyetlerimizi yapıyoruz. Gençlerimiz doğru, doğru kaynakları ulaşsın diye bakanlığımız bu faaliyetleri yapıyor. Bizim bir hayalimiz var ve bunu hep söylüyoruz. 15 Temmuz'da hepimiz gördük. Hiç tahmin etmediğimiz uzun bir gece yaşadık. O gece gençler vatanı, milleti ve bayrağı için can siperane bir şekilde sokaktaydılar. Bu gençliği elde ederken bazı temel değerler vardır. Bunlar vatan, bayrak ve imandır. Bu faaliyetlerin hepsi hayal ettiğimiz o gençliğe ulaşmak için yapılıyor. Bir gencin, bir şehri, bir ülkeyi değiştirebileceğini hepimiz gördük ve şahit olduk. işte biz o bir genci arıyoruz. Ama onu ararkende bütün gençlere dokunmamız lazım. Onun için çaba sarfediyoruz. Bakanımız ve müsteşarımız bu konuda çok gayret gösteriyorlar, hepsinde Allah razı olsun. Bölgede teşkilatlarımız var. Diyarbakır bu anlamda çok iyi çalışan, çok kaliteli işler çıkarıyorlar."

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, bu projenin temel hedefinin milli ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirmek olduğunun aktararak şunları kaydetti: "Gençlik ve Spor Bakanımızın talimatıyla projelerimiz devam ediyor. Gençlik merkezlerimizde bu konulara ayrı bir değer veriliyor. Eş zamanlı olarak 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' projesi çok önemli. Diyarbakır'ımız için ayrı bir önem arz ediyor. Bu projeler devam edecek. Temel hedef, gençlerimizi milli ve manevi değerlere sahip şekilde yetiştirmek anlamındadır. Bu projeler devam edece, güzel bir gençlik yetişecek inşallah."

Programa katılan gençlerden Furkan Aslan, gençler olarak bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Burda öncelikle gençlik ve spor bakanımıza teşekkür ediyoruz. Gençleri sabah namazında buluşturmaları önemlidir. Bizde bu programa İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi olarak katıldık. İnşallah bu programlar devam eder. Önemli olan böyle programların sürekli olmasıdır. Gençlerin sabah namazında bir araya gelmesi önemlidir." dedi.

Prorgarama Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Diyarbakır İl Müftüsü vekili Şabettin Karabay ve müftü yardımcısı Abdullah Işık'ta katıldı.

Gençler Sabah Namazında Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençler Sabah Namazında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement