Gençler Sabah Namazında Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Gençler Sabah Namazında Buluşuyor

"Gençler Suriye Devrimi'nin 5. yılında sabah namazında camilerde buluşuyor" programı yapan gazeteci Adem Özköse ve arkadaşları Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesini protesto etti.

17.05.2015 07:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Gençler Suriye Devrimi'nin 5. yılında sabah namazında camilerde buluşuyor" programı yapan gazeteci Adem Özköse ve arkadaşları Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Sabah namazını Ulu Cami'de kılan grup, namaz sonrası cami önünde "Ümmeti sabah namazına giden gençler uyandıracak" yazılı pankart açarak tekbir getirip  "Katil Sisi, seninleyiz Mursi" sloganlarıyla idam kararına tepki gösterdi.

Gazeteci Özköse, topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, Muhammed Mursi ve arkadaşlarının dün darbeci Mısır mahkemeleri tarafından idam cezasına çarptırılmasını protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Bu haksız, gayrimeşru ve kendilerinin tanımadığı idam cezasına Türkiye'nin dört bir yanında dünden beri tepkiler yağdığını belirten Özköse, şöyle konuştu:

"Biz de burada Mısır'daki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak, zalimlere karşı mazlumların yanında saf tutmak için bir araya geldik. Şu an Mısır çok önemli bir süreçten geçiyor. Tıpkı 28 Şubat'ta nasıl bu ülkede inançlı insanlar aşağılandıysa, zindanlara atıldıysa aynı şekilde Mısır'da da Müslümanlar 28 Şubat'ı yaşıyor. Muhammed Mursi ve arkadaşları gayrimeşru mahkemede gösterdikleri karşı tavırla ve bu aşamadaki dik duruşlarıyla bütün Müslümanların, dünyadaki bütün vicdanlı insanların şimdiden onur ve gururu oldular. Onlar dün Hasan El Benna'yı, Seyyid Kutup'u şehit etmişlerdi. Fakat bugün Mısır'da yüz binlerce Hasan El Benna, milyonlarca Seyyid Kutup var. Onlar nasıl dün bunları şehit ederek Müslümanların mücadelesini durduramadılarsa aynı şekilde bugün de Mursilere idam cezası vererek Mısır'daki bu şanlı, asil özgürlük mücadelesi verenleri asla durduramayacak."

Gruptakiler, Mursi ve arkadaşları için dua ettikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençler Sabah Namazında Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement