Gençliğine Güven Manyas - Son Dakika
Güncel

Gençliğine Güven Manyas

Gençliğine Güven Manyas

Balıkesir'in Manyas İlçesinde 2014 Yılı Ocak ayında Dönemin Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem'in Öncülüğünde 11 Esnaf ve İş Adamın Katılımıyla Manyaslılar Vakfı Kruldu.

16.02.2016 20:36  Güncelleme: 20:42

Manyaslılar Vakfı'nın kuruluşunun 1. yıldönümü ve "Gençliğine güven Manyas" adlı projenin tanıtım yemeği inşaatı devam eden Manyas Merkez Çarşı Camii, çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı. Programa Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın Manyaslılar vakfı mütevelli heyeti, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı. Program açılış konuşmasını Manyaslılar Vakfı başkanı Fevzi Karakaş yaptı. Vakıf olarak geçen yıl İstanbul Fesanede Balıkesir tanıtım günlerine katıldık. Vakfın aş evinde her gün 3 çeşit sıcak yemek ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar servis yapıyoruz. İlkini geçen yıl başlatığımız 50 mahallede 50 iftar programı kapsamında ramazan boyunca iftar yemekleri verdik ve geçen yıl içerisinde ilçe milli eğitim müdürlüğü ile birlikte hazırladığımız gençlik ve spor bakanlığına sunmuş olduğumuz "Gençliğine Güven Manyas" adlı projemiz bakanlık tarafından kabul görmüş ve onaylanmıştır. Yapılan protokol sonrası vakfımıza yetmiş bin tl aktarılmıştır ve bundan sonraki süreçlerde çok daha güzel projelerimiz olacaktır. Daha sonra Manyas milli ilçe milli eğitim müdürü ve aynı zamanda gençliğine güven manyas adlı proje kordinatörü proje hakkında bilgi verdi.

​Kürsüye davet edilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan aslan bu tür porojelerin artmasını temenni etti ve projede emeği geçen başta manyas kaymakamı ilçe milli eğitim müdürlüğü ilçe gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü Manyaslılar Vakfına teşekkür etti. "Vakıf bizim osmanlı imparatorluğumuzun 600 yıl ayakta kalma unsurlarından birtanesidir. Bu vakıf kültürünün Balıkesir Manyas ilçesinde görmek bizleri son derece mutlu ediyor" dedi. Konuşması için kürsüye davet edilen Manyas belediye başkanı Tancan Barçın; "sözlerime sitem ederek başlamak istiyorum dedi. Manyas ilçemizde yapılan cami yapımında ve Manyaslılar vakfının kuruluş aşamasında Manyas halkının temsilcisi olan Manyas Belediye başkanını konunun içinde olamamıştır, çok çok sonradan konuya vakıf olduk ve cami yapımında iş makinası ve maddi destek sağlanmıştır. Bizler toplumu ilgilendiren he rtürlü desteğe hazırız" dedi. Son olarakta Manyas ilçe müftüsü Erdoğan Aslantaş kürsüye davet edildi. Aslantaş "Manyaslılar vakfı manyas için büyük bir projedir, bu sadece belirli bir omuzlarda olmamalıdır bunun yükünü bütün Manyaslılar paylaşmalı buna sahip çıkmalıdırlar. Bu vakfın kuruluşunda hizmetinde maddi manevi emeği geçen herkesi kutluyorum ve tebrik ediyorum" dedi. Daha sonra Manyaslılar vakfının kuruluşuna ve 50 mahallede 50 iftar programı kapsamında projeye katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verildi...(BALIKESİRMANYAS)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gençliğine Güven Manyas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement