Gençlik Korosundan Türk Sanat Müziği Konseri - Son Dakika
Güncel

Gençlik Korosundan Türk Sanat Müziği Konseri

3.İNESMEK sergi açılışı dolayısıyla İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu, Heykel önünde bir konser verdi.

19.06.2014 14:49

Gençler, birbirinden güzel eserleri başarıyla seslendirdi.

İNESMEK açılışı dolayısıyla gerçekleşen konserde Şef Diler Yalaza yönetimindeki Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu sahne aldı. Koro Nihavent makamında Bestesi Sadettin Kaynak'a ait 'Gönül nedir bilene gönül veresim gelir' ve bestesi Kemani Serkis Efendi'ye ait 'Kimseye etmem şikâyet ağlarım ben halime' adlı eserleri seslendirdi.

Koronun okuduğu Barış Manço'nun 'Gül pembe' ve 'Hava ayaz mı ayaz' adlı eserlerinin ardından İNESMEK çalışanlarından Fatih Şen ile program sunucusu Cem Taşkıner, birer eser seslendirirdi. Program Uşşak makamında birbirine bağlı 3 eserle sona erdi. Gençler, izleyenlerden büyük alkış aldı

Konserin sonunda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu olarak, şehrimizin sanatsal yaşamına ciddi katkılarda bulunuyoruz. Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla birçok başarılı konsere imza atmıştır. Bunun yanı sıra yine kültür sanat faaliyetlerimiz kapsamında Bağlama, Keman, Gitar, Ney, Klarnet ve Ritim kurslarımızı gerçekleştirmekteyiz. Kendi öz müziğimizi benimseyip, gelecek nesillere, doğru bir şekilde aktarımı için kurduğumuz koro çalışmalarına katılmak isteyenler, Gençlik Merkezindeki Türk Müziği Korosu'na gelip kayıt yaptırabilirler. Bizler, her sene Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bilgisi dahilinde, Lise 1 ve 2. sınıf öğrencilerini tarayarak bu korolarımızı oluşturmaktayız. Gençlik korolarımız, gençlerimize kendi öz müziğimizi sevdirmek ve öğretmek amacıyla kurulup, gençlerin ses ve diyafram gelişmelerine faydalı olmak, aynı zamanda öz güvenlerini geliştirme amacını taşımaktadır. Hafta sonları öğrencilerin derslerini etkilemeyecek şekilde Kasım ayından bu yana çalışmaları devam eden Gençlik Korolarımız her yıl, 19 Mayıs etkinliği çerçevesinde verdikleri konserler ile çalışmalarını sonlandırmaktalar" dedi.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ramazan ayında İnşallah yine Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Koromuz sizlerle birlikte olacak. İnşallah aksilik bir olmazsa İsmail Coşar hocamızda Ramazan ayındaki Tasavvuf koromuzun konserinde bizlerle birlikte olacaklar" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlik Korosundan Türk Sanat Müziği Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement