Genelkurmay Çatı Davası - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Çatı Davası

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, "Darbeciler ne kadar dezenformasyon ve manipülasyon yaparsa yapsın ne bu dünyada adaletten ne de ahirette Allah'a hesap vermekten kaçabileceklerdir.

14.06.2017 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, "Darbeciler ne kadar dezenformasyon ve manipülasyon yaparsa yapsın ne bu dünyada adaletten ne de ahirette Allah'a hesap vermekten kaçabileceklerdir." dedi.

TOÇ BİR-SEN üyeleri, sabah saatlerine Genelkurmay çatı davasının görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde toplandı.

Genel Başkan Kaya, burada yaptığı açıklamada 15 Temmuz'da yaşananları hatırlatarak, sanıkların "utanmazca" bir tavırla masum ve mağduru oynadıklarını söyledi.

"İhanetin bu kadar utanmazcası, utanmazlığın bu kadar örgütlüsü ancak yıllarca fitne eğitimi alan FETÖ gibi bir örgütten neşet edilebilir." diyen Kaya, şimdi ise darbecilerle hesaplaşma zamanı olduğunu ifade etti.

Dava neticeleninceye kadar nöbette ve her şeye karşı teyakkuzda olacaklarını belirten Kaya, ihanete geçit vermediklerini, cezasız kalmasına da izin vermeyeceklerini bildirdi.

Kaya, şöyle konuştu:

"Darbeciler ne kadar dezenformasyon ve manipülasyon yaparsa yapsın ne bu dünyada adaletten, ne de ahirette Allah'a hesap vermekten kaçabileceklerdir.

Bugün Sincan'da görülmekte olan dava, Türkiye'nin darbeler tarihinin kirli parantezinin kapatılması için 15 Temmuz'da başlayan direnişin son hamlesini ifade etmektedir. Biz, millet olarak bu davanın hem mağduru, hem müştekisi, hem tanığı, hem müdahiliyiz. Bu zalimlerin cezalandırılmasının bu nedenle takipçisi biziz ve millet olarak aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz."

15 Temmuz'da nasıl ki tanklara, uçaklara karşı onurluca direnildiyse, şimdi de onursuzların algı operasyonlarıyla hakikatı karartmasına karşı direndiklerini ifade eden Kaya, "Bu milletin her bir ferdi o gün nasıl ki 15 Temmuz gecesi birer Ömer Halisdemir'di, bugün de birer Halisdemir cesareti ve basiretiyle adalet nöbetindeyiz." diye konuştu.

Kaya, açıklamanın ardından duruşmayı takip etmek için beraberindeki sendika üyeleriyle salona girdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Çatı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement