Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Yerel

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

SETA Washington Direktörü Cebeci: "Bu olayların büyümesinde yabancı basın da önemli rol oynadı. 14,5 milyon nüfusa sahip bir kentte 50 bin kişinin yürümesi çok önemli bir olay değil ama yabancı basın gelişmeleri öyle bir haberleştirdi ki sanki ülke yanıyor"

05.07.2013 21:52

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Washington Direktörü Erol Aslan Cebeci, Gezi Parkı olaylarının büyümesinde yabancı basının önemli rol oynadığını belirterek, "14,5 milyon nüfusa sahip bir kentte 50 bin kişinin yürümesi çok önemli bir olay değil ama yabancı basın gelişmeleri öyle bir haberleştirdi ki sanki ülke yanıyor" dedi.

Cebeci, AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen " Türkiye'ye Global Bakış Gezi Parkı ve Sonrası" Konferansı'nda, Gezi Parkı'nda yaşanan olayları değerlendirdi.

Gezi Parkı olaylarının, sadece ağaçların kesilecek olmasından dolayı kaynaklanmadığına işaret eden Cebeci, "Bu olaylar, Türkiye'de birkaç yıl içinde yaşanan siyasi gelişmelerden ötürü ortaya çıktı. Seçimle bu ülkenin yönetimini ele alamayacaklarını anlayanlar, bazı gençlerin eline ateş verdi ve ülkede yangın çıkarmaya çalıştı. Biz de olayların başladığı ilk gün güvenlik güçleri aracılığıyla bu yangının etrafına biraz benzin döktük" diye konuştu.

Cebeci, eylemlerin ikinci gününden itibaren provakatif eylemcilerin olayların büyümesi için mücadele ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlk olayların ardından ülkemizdeki huzuru bozmak isteyenler eylemlerde ön saflarda yer aldı. Bu olayların büyümesinde yabancı basın da önemli rol oynadı. 14,5 milyon nüfusa sahip bir kentte 50 bin kişinin yürümesi çok önemli bir olay değil ama yabancı basın gelişmeleri öyle bir haberleştirdi ki sanki ülke yanıyor."

-Çözüm süreci

Cebeci, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla Türkiye'de ekonomik anlamda önemli gelişmelerin yaşanacağını dile getirerek,  "AK Parti, şu anda terör meselesinin çözümü noktasında önemli adımlar atıyor" dedi.

Atılan bu adımlardan yabancı devletlerin çok rahatsız olduğunu vurgulayan Cebeci, bazı komşu ülkelerle Türkiye'nin AB üyeliğini istemeyen ülkelerin, bu sorunun çözümünden rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Cebeci, bu sorunu çözmeden ekonomik refahı tam anlamıyla sağlamanın mümkün olmadığını kaydetti. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement