Gezici Çanakkale Harbi Müzesi Gördeslilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gezici Çanakkale Harbi Müzesi Gördeslilerle Buluştu

Gördes Belediyesi tarafından, Çanakkale Savaşı'nın özellikle gençlere daha iyi anlatılabilmesi amacıyla Türkiye Gaziler Vakfı işbirliğinde ilçeye getirilen Gezici Savaş Müzesi büyük ilgi gördü.

27.02.2013 00:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gördes Belediyesi tarafından, Çanakkale Savaşı'nın özellikle gençlere daha iyi anlatılabilmesi amacıyla Türkiye Gaziler Vakfı işbirliğinde ilçeye getirilen Gezici Savaş Müzesi büyük ilgi gördü.

Belediye Şehit Makbule Hanım Meydanı'nda kapılarını ziyarete açan müze, daha sonra Belediye Park Alanı'nda misafirlerini kabul etmeye başladı. Gezici Müze ilk olarak ev sahibi Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin'i ağırladı. Müzeyi beraber gezen heyete, müze görevlilerince bu organizasyonun amacı ve müze içerisinde yer alan savaş dönemine ait fotoğraflar ve eşyalar ile ilgili bilgiler verildi. Gördes'e ilk kez geldiklerini belirten müze sorumlusu Engin Korkmaz, "Türkiye Gaziler Vakfı'nın hazırlamış olduğu Çanakkale'yi anlatan gezici müzemizle, bugüne kadar 40'a yakın il ve 200'ü aşkın ilçede yaklaşık 10 milyon ziyaretçiye ulaştık. Çanakkale'yi ziyaret edemeyen gençlerimizin ve öğrencilerimizin ayağına geldik. Gördes'te ne kadar çok kitleye ulaşabilirsek o kadar mutlu olacağız. Bize bu imkanı sağlayan Demirci Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra müzeyi gezen heyeti makamında ağırlayan Başkan Akyol, "Çanakkale'yi gençlerimize ve yeni yetişen neslimize daha iyi anlatabilmek için her fırsatı değerlendireceğiz" diye konuştu.

Müzenin kaldığı süre içerisinde Çanakkale'yi anlatan küçük hediyelik eşya satışlarının da yapıldığı bildirildi. İlk gününden itibaren öğrencilerin ve halkın ilgisinin yoğun olması ise dikkati çekti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Çanakkale Harbi Müzesi Gördeslilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement