Ggc'den Kitap Festivaline Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Ggc'den Kitap Festivaline Tam Destek

Ggc\'den Kitap Festivaline Tam Destek

Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit ve Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyarete ederek, Kitap Festivali için destek istediler.

28.04.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit ve Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyarete ederek, Kitap Festivali için destek istediler. GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu, festivale tam destek vereceklerini ifade ettiler.

Gaziantep'te ilk kez 2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan l. Kitap Festivali'nin Genel Koordinatörlüğünü yapan Yazar Ahmet Ümit, sponsor firmalardan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ile birlikte, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette kitap festivalinin amacını anlatan Ümit, basın kuruluşlarının desteğini istedi.

BU BİR ANTEPLİLİK PROJESİDİR

Festivalin hiçbir siyasi görüşle örtüşmeyeceğini ve bir Antepli'lik projesi olduğunu ifade eden Ümit, " Gazeteciler Cemiyetinden bu festivale büyük katkı göstermelerini bekliyoruz. Bu bir kent projesidir. 2 Mayıs Cuma günü Gaziantep Lisesi'nin önünden bir yürüyüşüyle başlayacak olan Kitap Festivali'ne Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan, Bilgehan Pamuk gibi yazarlar katılacak. Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin önünde yapılacak açılış konuşmalarının ardından yazarların etkinlikleri başlayacak. Festival boyunca yazarlar Gaziantep'in değişik yerlerinde ve tarihi mekanlarında söyleşiler yapacak ve kitaplarını imzalayacaklar. "dedi.

GAZİANTEP'E KİTAP EVİ YAPILMALI

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ise, Kitap Festivalinin yerinde bir proje olduğunu belirterek, Yazar Ahmet Ümit'e, Gaziantep'e yakışır bir kitapevi yapılması önerisinde bulundu.

Gaziantep'te bugüne kadar sanayi ve ticaret fuarları yapıldığına değinen Başkan Ay, "Bir Gaziantepli olarak gurur duyduğumuz sayın Ahmet Ümit bir ilke imza atarak ilk Kitap Festivali'ne öncülük edecek. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e ve tüm sponsor firmalara teşekkür ediyorum. Gazeteciler Cemiyeti olarak bu projeye tam destek vereceğiz. Kentin kültür ve sanat alanındaki değeri yeni bir anlam ve önem kazanacaktır" dedi.

Ahmet Ümit ziyaret sonrası GGC'nin hizmet yerini inceledi ve yönetim kurulu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ggc'den Kitap Festivaline Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement