Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Güncel

Ghetto'da Bu Hafta

Deniz, Vera, Tortured Soul, Ayhan Sicimoğlu & Latın All stars sahne Alıyor

16.04.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlik: Deniz

Tarih: 18 Nisan Çarşamba

Konser: 21:30

Ücret: 25 TL – 15 TL (öğrenci)

Deniz

Deniz; B. Deniz Tipigil ve H. Barış Kıratlı tarafından 2010 yılında kuruldu. Aynı yıl Serdar Donduran'ın, 2011'de Şafak Ezer ve Taner Atılgan'ın, 2012'de Volkan Şanda ve Gökay Gökşen'in de katılımlarıyla şimdiki formuna ulaştı. Tümü Deniz Tipigil'in bestelerinden ve sözlerinden, Barış Kıratlı ile Hakan Caneroğlu'nun düzenlemelerinden oluşan, Mayıs 2012'de raflarda yerini alacak olan "Deli Damla" isimli ilk albümlerinin tanıtım konseri için, 18 Nisan'da 2012 Çarşamba gecesi GHETTO sahnesinde olacak.

Deniz resmi internet sitesi: www.deniztipigil.com

Etkinlik: Vera

Tarih: 19 Nisan Perşembe

Konser: 21:30

Ücret: 20 TL – 15 TL (öğrenci)

Vera

Babajim Stüdyosu ve Radyo Eksen işbirliği ile gerçekleşen 1. Be The Band yarışmasının müzik piyasasına kazandırdığı isimlerden Vera, ilk albümüyle dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

2004 yılında Denizli'de üyeleri henüz birer lise öğrencisiyken kurulan topluluk, vokalde Arel Koray Nalbant, klavyede Onur Gülen, davulda Canberk Karademir, bas gitarda Dünyacan Yılmaz ve gitarda Mustafa Şarbak'tan oluşuyor.

Genç yaşlarına rağmen uzun bir geçmişe sahip olan Vera, geçtiğimiz sekiz yılda resmi sitesinden 3 demo albüm, 2 EP ve pek çok single paylaşarak kendine sadık bir dinleyici kitlesi edindi. Grup şimdi de prodüktörlüğünü Reuben De Lautour'un, mikslerini Alp Turaç'ın ve mastering'ini Pieter Snapper'in üstlendiği yepyeni 5 şarkıdan oluşan albümleri "Vera"yı Babajim Records etiketiyle yayımlıyor.

Şarkılarında aşkı, hayal kırıklığını, kaosu ve bütün bunların getirdiği karmaşadan kaçıp sığınabilecekleri huzurlu yerin arayışını anlatan Vera, romantizmi her zaman müziklerin odağında tutuyor. Pek çoğumuza oldukça tanıdık gelecek hikayeler, yer yer pop sınırlarında dolaşan modern rock sounduyla can buluyor.

Vera, çekimlerinin bir kısmı Los Angeles'ta gerçekleştirilerek, DGMND tarafından Can Fakıoğlu ve Bora Ozan yönetmenliğinde çekilen ilk video klibi "Karanlık Dokunmasın"ı müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

19 Nisan'da GHETTO'da gerçekleşecek lansmanı için yoğun bir hazırlık içinde olan Vera, grubu yıllardır takip eden dinleyici dostlarıyla yeniden buluşup, yeni dinleyicileriyle ilk kez tanışacağı bu konseri heyecanla bekliyor.

20 Mart 2012'de dijital platformlarda paylaşılan ilk albümlerinin Nisan ayının ilk haftalarında raflardaki yerini almasıyla Vera'nın hikayesinde yepyeni bir sayfa açılıyor.

Etkinlik: Tortured Soul

Tarih: 20 Nisan Cuma

Konser: 23:30

Ücret: 40 TL – 30 TL (öğrenci)

House müziğin bugünü ve geleceği; TORTURED SOUL

Gilles Peterson'ın deyimiyle 'house müziğin geleceği' Tortured Soul, İstanbul'lu hayranlarıyla bir kez daha bir araya geliyor. Soul ve funk ritimlerini modern house ile bir araya getiren topluluk, Red Bull Music Academy iş birliği, Lounge FM medya sponsorluğunda 20 Nisan Cuma gecesi GHETTO sahnesinde.

İlk albümleri 'Introducing Tortured Soul'un yayınlanmasının ardından Fabric, Zouk gibi efsanevi mekanlarla birlikte Big Chill, Java Jazz Festival ve Montreal International Jazz Festivali'nde binlerce kişiyi coşturan grup, dünya sahnesine büyük bir adım daha attığını kanıtladı.

Gilles Peterson'dan, Lenny Kravitz ve Barry Manilow'a kadar birçok müzisyenin dikkatini çeken üçlü, DJ camiası tarafından da ilgiyle takip edildi ve şarkıları Osunade, DJ Spinna, Dimitri, Quentin Harris gibi isimler tarafından remix'lendi. Dans sahnesinin önemli label'larının aradığı kanı bulmasıyla grubun şarkıları, Hed Kandi'den Defected'a kadar birçok house müzik plak şirketinin toplamasında yer aldı.

Canlı house müziğin kralları, 2009'da yayınladıkları albüm 'Did You Miss Me' ile kulaklarımızın beklediği algıyı verdi, dans müzik piyasası ana akımının kurallarını yıkacağını bir kez daha gösterdi. Yerinizde duramayacağınız bu geceye dans ayakkabılarınızla gelin ve kendinizi Tortured Soul'un house şovuna bırakın.

Etkilendikleri arasında; Stevie Wonder, Prince, Chic, Donny Hathaway, The Bee Gees, Michael Jackson, Kool and the Gang, James Brown, Fela Kuti, dinledikleri arasında; Frank Roger, Alix Alvarez, Ten City Boys, Osunlade, Rasoul mix'leri, DJ Whyteout yer alıyor.

Etkinlik: Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars

Tarih: 21 Nisan Cumartesi

Konser: 23:30

Ücret: 40 TL – 30 TL (öğrenci) – 85 TL (yemekli)

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars

2011 Kasım'ında yeni albümü "En Estambul"u yayınlayan Ayhan Sicimoğlu'nun artık klasikleşen GHETTO performansı, bu ay yine Haldun Tüzel'in hazırlayacağı özel yemekler eşliğinde 21 Nisan'da gerçekleşiyor.

Baharın ortasında Latin rüzgârları estirecek olan gecede Ayhan Sicimoğlu ve yol arkadaşları Latin All Stars'ın ritimlerine karşı koyamayacaksınız. Yaşam enerjisi, renkli performans ve tutku her zaman olduğu gibi yine GHETTO'da ritimle buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement