"Giresun Güney Çevre Yolu" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Giresun Güney Çevre Yolu" Projesi

"Giresun Güney Çevre Yolu" Projesi'nin, Giresun'daki şehircilik, Giresun'un ulaşımı ve Giresun'a ulaşım açısından son derece hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi.

29.12.2012 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,

"Giresun Güney Çevre Yolu" Projesi'nin, Giresun'daki şehircilik, Giresun'un ulaşımı ve Giresun'a ulaşım açısından son derece hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Canikli, beraberindeki Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk ile Giresun Mimarlar Odası'nca taslak çalışması hazırlanan projeyle ilgili belirlenen alanlarda inceleme yaptı.

Projeyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Canikli, projenin çevre ve ilin gelişimi açısından önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Projenin nasıl yapılacağını bilmeyen arkadaşlarımız siyasi amaçları dolayısıyla bu konuları manipüle edebiliyorlar. Bakkaldan ekmek alır gibi bu projeyi hayata geçirmemiz mümkün değil. Bunun çok ciddi çalışmasının yapılması gerekiyor. İnşaatından daha fazla zaman alacak olan teknik çalışmalardır. Toprak çalışmaları, harita alımları ve uygulama projeleri bakanlığımızca yapılacak. Hem teknik hem de finansmanı yönüyle çok büyük bir proje olduğu için zaman alması doğaldır. Projemiz kabul edilebilir bir tarihte sonlanacaktır. Bu proje, Giresun'daki şehircilik, Giresun'un ulaşımı ve Giresun'a ulaşım açısından son derece hayati bir öneme sahip."

Başlamanın bitirmenin yarısı olduğuna dikkati çeken Canikli, projeye ilgilerinden dolayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve müsteşar Soluk'a teşekkür etti.

-"Geriye doğru sayım başladı"-

Soluk ise proje çalışmalarına dün itibarıyla başlandığını bildirerek, şunları söyledi:

"Güzergahta harita alımı yapılacak. Yapraksız dönemde zemin etütleri çalışmaları başlayacak. Sonrasında uygulama projesi başlayacak. Sayın Canikli'nin, bu proje ile ilgili talebi, aylar önce bakanımıza iletildi. Bakanımız ilgili müdürümüzü talimatlandırıldı. Bizim çalışmalarımız başladı. 28 Aralık 2012'yi başlangıç tarihi olarak veriyoruz. Artık geriye doğru sayım başladı."

Eğribel Tüneli ile ilgili projeyi bir bütün olarak ele aldıklarını belirten Soluk, "Eğribel tünelinin çalışmaları devam ediyor. Bu tünel, güzergah üzerindeki tünellerin en uzunudur. Uzunluğu 5.9 kilometredir. Rakım 2 bin 280'dir. Bin 750 rakımdan gireceğiz ve bin 750'den de çıkacağız. Bu uygulamanın güzergahta 45 dakikalık bir kısalmaya sebep olacağını da projeci arkadaşlarımız ifade ediyor. Ülke genelinde kuzey-güney aksında 18 noktadan güneye iniyoruz. Bunlardan 3 tanesi Giresun içinde ana aks olarak yer alıyor" dedi.

-Demiryolu projesi-

Soluk, demiryolu ile Karadeniz'i güneye indirecek bir güzergah arayışlarının bulunduğu bilgisini vererek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki üç noktada demiryoluyla ilgili etüt çalışmalarımız devam ediyor. Henüz daha bir noktaya varılmış değil. Ancak bölgede yöresel olarak oradan, buradan geçiyor diye söylentiler olabilir. 1980'li yılların ilk yarısında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin çalıştığı bir projeyi ısıtıp ısıtıp masaya koyuyorlar. O projeyle bizim bakanlığımızın uzaktan yakından ilgi ve ilişkisi yoktur. Arayışlarımız sürüyor."

Muhabir: Veysel Kara

Yayıncı: Orhan Topal - GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Giresun Güney Çevre Yolu' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement