Giresun'un Görele İlçesinde Meclis Köylere Hizmet İçin Toplandı - Son Dakika
Yerel

Giresun'un Görele İlçesinde Meclis Köylere Hizmet İçin Toplandı

Giresun\'un Görele İlçesinde Meclis Köylere Hizmet İçin Toplandı

Giresun'un Görele İlçesinde 2014 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı ile son kez toplanmış oldu.

23.10.2013 13:54

Giresun'un Görele İlçesinde 2014 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı ile son kez toplanmış oldu.

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, başkanlığında toplanan Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2013 yılı 2. Olağan Meclis toplantısı yapıldı.

Görele Muhtarlar Derneği Lokalinde Kaymakam Ünal Kılıçarslan başkanlığında toplanan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısına İl Genel Meclisi Üyeleri Aslan Nizamoğlu, Erol Sezer ve Hüseyin Kuğu Görele Özel İdare Müdürü Bekir Süreyya Özarslan ile köy muhtarları katıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Faaliyetleri hakkında bilgi veren Kaymakam Kılıçarslan, "2013 yılında neler yaptık neler yapmaktayız biten ve devam eden işlerimiz nedir gerek içme suyu sektöründe gerek ulaşım sektöründe KÖYDES ve özel idareden gelen ödeneklerle neler yaptık. Önce 2013 yılının ilk kaleminde gelen ödenek miktarımız Nisan ayı itibariyle KÖYDES kapsamında 7 yüz 27 bin 200 Lira bu ödeneklerle Maksutlu, Karadere, Boğalı ve Koyunhamza Köyleri içme suyu işleri bitti. Enerji nakil hattı artı isale işi yapıldı. Ulaşım sektöründe birinci kat asfalt yollarımızın mevcut haliyle ikinci kat asfalta dönüştürülmesi için Karadere, Maksutlu grup yolu Çiftlik, Sağlık, Karaburun, Yalıköy, Daylı, Terziali Köyü ve Koyunhamza Köyü grup yolunun asfalt çalışmaları yapılırken, 2013 yılı içinde Giresun Valiliği tarafından 2013 yılı içerisinde başlatılan "Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun" kampanyası kapsamında bu güne kadar Arduç, Daylı, Terziali, Güneyköy, Karadere, Şahinyuva, Şenlik, Tekgöz, Çiftlik, Soğukpınar köylerinde devam eden beton yol işleri 605 bin 607 liralık yani 5 bin 700 metrelik beton yol çalışmaları bitmek üzeredir" dedi.

Bu kampanyanın 2013 yılı sonuna kadar devam edeceğini belirten Kaymakam Kılıçarslan, " Yine bu kapsamda 91 bin 700 lira toplayan Çiftlik Köyü ile 53 bin lira toplayan bu köylerin ihalesi yapıldı. Valilikte 'Senin Köyünde Bir Metre Yolun Olsun' kampanyası kapsamında Giresun valiliği de Çiftlik Köyüne 91 bin 700 lira Güney Köye de 53 bin liralık katkı sunarak toplam 183 bin 506 106 liralık beton yol yapılacak. Bu şekilde biz 2013 yılında umarım Ekim, Kasım ve Aralık aylarında başka köylerimizde dahil olur. Valilik tarafından başlatılan 'Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun' kampanyası 2014 yılında da devam ederse umuyorum ki muhtarlar köylerine beton yol getirme adına çalışma yaparlar" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'un Görele İlçesinde Meclis Köylere Hizmet İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement