Girgin: "Superman Tarzındaki Yöneticilere İhtiyacımız Yok" - Son Dakika
Yerel

Girgin: "Superman Tarzındaki Yöneticilere İhtiyacımız Yok"

Girgin: "Superman Tarzındaki Yöneticilere İhtiyacımız Yok"

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Artık günümüzde Superman tarzı, Battal Gazi tarzı yöneticilere ihtiyacımız olmadığı gibi, herkes ile ilgilenen, her sorunu doğru paydaşlarla analiz eden ve buna bilimsel çözüm üreten yönetici tarzına ihtiyacımız var” dedi.

11.02.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Artık günümüzde Superman tarzı, Battal Gazi tarzı yöneticilere ihtiyacımız olmadığı gibi, herkes ile ilgilenen, her sorunu doğru paydaşlarla analiz eden ve buna bilimsel çözüm üreten yönetici tarzına ihtiyacımız var" dedi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2019 Eğitim Vizyonu ve OKA Teknik Destek Programı kapsamında "Yöneticilerin Eğitimi" başlıklı seminer düzenledi. Namık Kemal Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri, okul müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

"EĞİTİM, İNSAN ZİHNİNE YAPILAN BİR YATIRIMDIR"

Toplantının açılışını yapan OMÜ Eğitim Fakültesi PDR Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, "Eğitim Vizyonu projesi, insan ve insanlığın bir yere gelmesinde olmazsa olmazlardan bir projedir. Çünkü insanın doğru var olması, toplumların geleceğe güvenle bakabilmesi için bir yandan doğru üretim, diğer yandan doğru tüketim, öbür taraftan da adalet olması gerekiyor. Bu üç süreç birbirini tamamlayacak şekilde işlerse insanlar geleceğe güvenle bakar. Bu üç sürecin de doğru işlemesi her şeyden önce eğitime bağlıdır. Eğitim, insan zihnine yapılan bir yatırımdır. Ürününü geç ve güç veren olmazsa olmaz olan bir yatırımdır. Bu yatırıma insanlığın ihtiyacı her geçen gün daha da artmaktadır. İnsanoğlu var olduğu günden beri bir yandan kendini, bir yandan da çevresini sürekli değiştirmektedir. Dolayısıyla bu değişim süreci biraz önce söylediğim alanlarda sahip olunan bilginin yeterli olmadığını, yeni bilgiye ihtiyaç duyulduğunu ortaya koymaktadır. Daha önce uzay çağı, teknoloji çağı, bilgi çağı gibi isimlerle çağımız nitelendirilirken günümüzde ise bilginin yönetimi çağı damgasını vurmuştur. Bilgiyi üretmek bilgi yönetmektir. Bugün toplumların varlığı bu ikisinin üzerine kurulmuştur. Artık öyle bir noktaya gelindi ki, insanın ölüsünün de dirisinin de eğitime ihtiyacı olduğu anlaşıldı. Eğitimin olmazsa olmaz paydaşı önce öğretmen, sonra öğrenci sonra da velidir. Bu 3 paydaşı doğru bir şekilde bir araya getirmeden eğitimi amaçlanan noktaya taşımak mümkün değildir" diye konuştu.

"SUPERMAN VE BATTAL GAZİ TARZINDAKİ YÖNETİCİLERE İHTİYACIMIZ YOK"

Herkesin bulunduğu kurumların lideri olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Lider, herkesten fazla güven telkin eden, duruşuyla, bilgisiyle ve davranışındaki istikrar ile güven telkin eden insan olmalıdır ve çalışmalarıyla diğer kurum çalışanları tarafından örnek edilmelidir. Bunu söylerken bir Superman beklentimiz yok. Artık günümüzde Superman tarzı, Battal Gazi tarzı yöneticilere ihtiyacımız olmadığı gibi, herkes ile ilgilenen, her sorunu doğru paydaşlarla analiz eden ve buna bilimsel çözüm üreten yönetici tarzına ihtiyacımız var. Dolayısıyla Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tüm çalışanlarımız ile bir bütünüz. Herkes bu takımın bir parçasıdır. Bu takımın başarılı olabilmesi için de herkesin bu takıma kendini ait hissetmesi ve bu takımın başarılı olması için çalışması gerekiyor. Dolayısıyla sizin başarınız Samsun'un başarısı, ülkemizin ve geleceğimizin başarısı olacaklar. Bunlarla birlikte istişareyi ve ortak aklı ön plana alan ancak alınan kararların da tüm kurum personeli tarafından savunulacağı ve uygulanacağı bir anlayışı birlikte yürüteceğiz. Liderlik çok sihirli bir kavram gibidir. Bütün çabalarımızın tek bir gayesi var. Ülkeye nitelikli, kaliteli insan yetiştirebilmektir. Günümüzü ıskalamadan, boş vermeden geleceğimize de yatırım yapmak ve planlamak durumundayız. Bu yolda yapacağımız çalışmalar ülkemizin geleceğine olan yatırımlar olacaktır. Ülkeye olan minnet borcumuzun bir ifası şeklinde olacaktır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girgin: 'Superman Tarzındaki Yöneticilere İhtiyacımız Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement