"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası - Son Dakika
Yerel

"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında okunmasına devam edilen iddianamede, suç örgütünün en önemli hedefi arasında askeri yargı ve GATA personeli olduğu, çok sayıda hakim, savcı ve askeri tabiple ilgili kişisel verilerin...

30.04.2013 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında okunmasına devam edilen iddianamede, suç örgütünün en önemli hedefi arasında askeri yargı ve GATA personeli olduğu, çok sayıda hakim, savcı ve askeri tabiple ilgili kişisel verilerin kaydedildiği bilgisi yer aldı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.

İddianamede, örgüt lideri şüpheli Bilgin Özkaynak'tan ele geçirilen

"Pandora" veri tabanında yapılan incelemeye göre, örgütün aralarında devlet memuru, asker ve MİT mensuplarının da yer aldığı 196 müşteki ve 831 mağdurla ilgili yaptığı çalışmalar ve topladığı bilgiler bulundu.

Bilgi toplanan kişiler arasında Balyoz davasından ceza alan emekli Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ile Tuğamiral Hakan Eraydın ve kızı Cansu Eraydın, 2009 yılında TSK'dan istifa eden Hava Pilot Tümgeneral Sinan Şanlı'nın da olduğu bildirildi.

İddianamede, mağdurlar arasında CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu'nun da bulunduğu, "CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Uşak'taki belediye seçimine ilişkin söyledikleri" ile ilgili ortam dinlemesine ait olduğu değerlendirilen ses kayıtlarına da veri tabanında rastlandığı bilgisine yer verildi.

Askeri yargının ve GATA'daki personelin suç örgütünün en önemli hedefleri arasında bulunduğuna iddianamede, çok sayıda hakim, savcı ve askeri tabiple ilgili kişisel verilerin kaydedildiği belirtildi.

Duruşmaya öğle arası verildi. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement