Aydın İl Göç İdaresi, muhtarlarla istişare toplantısı yaptı - Son Dakika
Güncel

Aydın İl Göç İdaresi, muhtarlarla istişare toplantısı yaptı

Aydın İl Göç İdaresi, muhtarlarla istişare toplantısı yaptı

Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü "Muhtarlar Çalıştayı ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

08.12.2021 14:21  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü "Muhtarlar Çalıştayı ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından geçici koruma kapsamındaki sığınmacıların hak ve yükümlülükleri, doğru bilinen yanlışlar, uluslararası koruma ve ikamet hakkında bilgilendirme yapılarak muhtarların görüş ve talepleri değerlendirildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan videoların izletildiği muhtarlarla, sosyal uyumda yaşanan sıkıntılar ve çözümleri üzerine sunumlar yapıldı.

Aydın İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç yaptığı açıklamada, mahalle muhtarlarına kendilerine gelen yabancı vatandaşlarla ilgili merak ettikleri tüm konularda, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157) hattı ya da İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden gerekli ve doğru bilgileri her zaman edinebileceklerini söyledi.

Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarla ilgili oy kullanma ve maaş konularında sosyal medyada birçok yanlış bilginin yer aldığını belirten Koç, Aydın'da 8 bin Suriyeli göçmenin yaşadığını ve tüm göçmenlerin biyometrik bilgilerinin tamamının veri tabanına kayıtlı olduğunu aktardı.

Toplantıya Söke Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, Söke İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Devrim, İş-Kur yetkilileri, daire müdürleri, mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın İl Göç İdaresi, muhtarlarla istişare toplantısı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement