Gönül Elçileri Programı Yığılca'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Programı Yığılca'da Tanıtıldı

Gönül Elçileri Programı Yığılca\'da Tanıtıldı

Düzce'de Gönül'Elçileri Projesi tanıtım toplantısı Yığılca ilçesinde gerçekleştirildi.

15.02.2013 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de Gönül'Elçileri Projesi tanıtım toplantısı Yığılca ilçesinde gerçekleştirildi.

Yığılca Merkez İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen Gönül Elçileri Projesinin 7. toplantısında konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz, "Çocuklarımızı sıcak yuvalarda ana kucağı ile buluşturalım. Hayata tutunmalarını sağlayalım" dedi.

Gönüllü aile hizmetleri ile ilgili İl Sosyal Hizmetler Uzmanı Azize Çelen, Koruyucu Aile hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evleri Müdür Yardımcısı Musa Zor, Aile ortamında yetişen çocukların karakter eğitiminin önemi ve annenin rolü hakkında Aile Eğitim Programı Uzman Öğretmeni Aliye Aslan, Gönül Elçileri projesinin manevi boyutuyla alakalı olarak İl Müftülüğü personeli Kuran Kursu Öğreticisi Zeynep Şahin Hanım katılımcılara bilgiler verdi.

Yığılca Kaymakamının eşi Ayşe Özcan toplantının amacı ile ilgili yaptığı konuşmasında aile kavramının önemine dikkat çekerek "Sıcak bir aile ortamına şefkate ilgiye sevgiye muhtaç çocuklarımıza aile sıcaklığıyla kucak açmak, amacımızdır" dedi.

Aysel Yılmaz, herkesin Gönül Elçisi olabileceğini belirterek "Gönül Elçiliği bir derdi olanın derdine derman olmaktır. Paylaşandır. Paylaştıkça huzuru ta iliklerine kadar yaşayandır. Toplumumuzun her kesiminden insan gönül elçisi olabilir. Bugün ne yaptığımın bir karşılığıdır gönüllü olmak. İnancımız iki günü birbirine benzer olan ziyandadır der. Öyle ise faydalı işler yapmaya kendimizi hazır hissetmeliyiz. Sözün özü iyilik yapmak ise, hayırsa bu yolda toplumsal dayanışma en çok bizim ilimize yakışmalı" dedi.

Çocuklar için mutlu sonlar isteyen Aysel Yılmaz "Düzce'mizde bulunan 160 çocuğumuz adına onları sıcak yuvalarla, ana kucağıyla buluşturmak için toplantılar düzenleyip mutlu sonlar yaşatabilirsiniz. Evimiz nasıl ki odalardan oluşuyor her odanın kapısını açıp bakıp ilgilenmek durumundayız. Bu kapılar çocuk evlerine, huzur evlerine açılması sizin elinizdedir. Biz büyük bir aile olmalıyız. Yaşam Dünyamızı küçültmeyelim, genişletelim oradan buradan duyduklarımızla yetinmeyip bizzat gidip görerek; ondan sonra da yaşantımız içine dahil edip çözümler bulmalıyız unutmayalım imtihan dünyasında olan bizler yarınlarımızın ne getireceğini bilemeyiz" diye konuştu.

Hiç olmazsa çocuk yuvalarının ziyaret edilmesini isteyen Yılmaz "Hiç bir şey yapamıyorsak başlangıcımız bir çocuk yuvası ziyaretiyle olsun. İnanın devlet onlara her türlü imkanı veriyor. Çikolatası, oyuncağı, giysiyi ihtiyaçları yalnızca bir tutam sevgi sıra sıra dizilip gözlerinde kalplerinde sevilmeyi, okşanmayı, şefkati, sımsıcak bir kucaklaşmayı bekliyorlar. Benimle ilgilen, alaka göster, oyna, sevgi göster inanın vücut dilleri bunu anlatıyor" dedi.

Yılmaz, Koruyucu Ailelerin her yaştan çocuğu sahiplenebileceğine dikkat çekerek "Küçük bir çocuğu alıp büyütmek zor geliyorsa bir ortaokul, bir lise çağındaki çocuğa sahip çıkıp anne baba sevgisi, aile ortamı, ahlakı, edebi, güveni, desteği, sırtını yaslayacağı bir büyüğünün olduğu hissi ve kuvveti vererek hayata daha emin bakmasını sağlayabiliriz. 6-7 yıllık sahiplenme veya daha fazlasını Koruyucu Aile olarak verebiliriz. Bir bağlılık inanın o çocuklar için gelecek yaşantılarında hayata tutunmalarını çok daha kolaylaştıracaktır. Bu teknoloji çağında bizim sağlam temelleri atılmış, ayakları üstünde durabilen manevi açlığı giderilmiş, sevgiyle, güvenle doyurulmuş güçlü nesillere ihtiyacımız var" dedi.

Kimsesiz çocuklara el uzatalım çağrısında bulunan Aysel Yılmaz, "160 çocuğumuz bizim için ne yapacaklar diye sizleri bekliyorlar. Sözün bittiği eylemin başlayacağı noktadayız şu anda. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Kendi çocuklarımız için sınır tanımazken kimsesiz ve yoksul çocuklara da mutlaka el uzatmalıyız" dedi.

Toplantıya Düzce Cumhuriyet Başsavcısının eşi Şule Solmaz, Vali Yardımcısı eşleri Yasemin Alan, Rüveyda Ülker ve Münire Aksoy, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer'in Eşi Süheyla Gezer, Yığılca Kaymakamı eşi Ayşe Özcan ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

(AY)

15.02.2013 16: 43: 32

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Programı Yığılca'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement