Gönül Sohbetlerinin Konuğu, Akev Genel Müdürü Çiçek Oldu - Son Dakika
Yerel

Gönül Sohbetlerinin Konuğu, Akev Genel Müdürü Çiçek Oldu

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönül Sohbetleri" etkinliğinin konuğu, Antalya Kültür Eğitim Vakfı (AKEV) Genel Müdürü ve Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selahattin Çiçek oldu.

18.01.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen "Gönül Sohbetleri" etkinliğinin konuğu, Antalya Kültür Eğitim Vakfı (AKEV) Genel Müdürü ve Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selahattin Çiçek oldu.

Kepez Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesi'nce iş adamları, akademisyenler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve kanaat önderleriyle tecrübelerinin paylaştığı Kepez ve Antalya'nın sorunlarının konuşulduğu "Gönül Sohbetleri" etkinliğine Selahattin Çiçek konuk olarak katıldı.

Kent Ormanı'ndaki Kanuni Sultan Süleyman Otağı'nda düzenlenen sohbettin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, modern şehirlerde kentin ileri gelenlerinin, bir araya geldiği meclislerin olduğunu belirterek, "O meclislerde sadece sohbet edilirdi. Bu gelenek günümüz Antalya'sında kayboldu. Biz bu geleneği tekrar canlandıralım diye, geçtiğimiz yıl gönül sohbetlerini başlattık" dedi.

Antalya merkezdeki nüfusun üçte birinin Kepez'de yaşadığına işaret eden Tütüncü, şu ifadeleri kullandı:

"Kepez'de iyi şeyler olursa Antalya'da da iyi şeyler olur; Kepez'de bir takım olumsuzluklar meydana gelirse Antalya'da bundan ciddi manada etkilenir. Sivrisineklerle uğraşmaktansa, bataklığı kurutmanın yerinde ve doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Toplumun geleceğine yön verecek ana unsur çocuklar ve gençlerdir. Bu kesimi güçlü bir şekilde geleceğe taşımanın yolu da eğimden geçer. Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine baktığımızda toplumsal dokumuzun iyi bir istikamete gitmediğini görüyoruz. Böylesi bir ortamda akıl sahiplerinin yapabileceği iş, eğitime ve insana yatırım yapmaktır."

AKEV Genel Müdürü ve Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Çiçek, Ankara'da üniversite eğitimini tamamladıktan sonra geldiği Antalya'da, devlet kurumunda sekreter kapısında beklememek, bürokratik işlerle uğraşmamak için öğretmenlik mesleği yerine karpuz satmayı tercih ettiğini belirterek,

"1980'lerde Şarampol'de, Güllük'te iyi bir karpuzcu Selahattin idim. Antalya'daki ilk özel okulu olan Özel Antalya İlkokulu kurucusu olan rahmetli Saime Bor, her gün tezgahından karpuz satın alıyor ve beni okulunda çalışmaya davet ediyordu. Israrlarına daha fazla dayanamadım ve öğretmenlik mesleğime Özel Antalya İlkokulu'nda yeniden başladım" dedi.

AKEV Koleji'nin temelini, 1987'de Kültür Mahallesi'ne attıklarını kaydeden Selahattin Çiçek, şöyle devam etti:

"Saime Bor ile Özel Antalya İlkokulu'nu vakıf çatısı altında yeniden yapılandırmaya karar verdik. Antalya Eğitim Kültür Vakfı'nı kurduk. 1987'de de bir torba çimento, bir el arabası tuğla ile okulun inşaatını başlattık. Su bile yoktu. Çok uzak mesafeden arıklarla su getirmiştik. Eğitimdeki hayalimizi gerçekleştirmek için bütün zorlukları yendik ve ayrık otunun olduğu yerde, kırmızı güller yetiştirmeyi başardık. Anaokulu, ilköğretim okulu, Anadolu lisesinden oluşan AKEV, bugüne kadar 5 bin öğrencinin mezun olduğu, 160 çalışanı ve bin 800 öğrenci kapasitesi olan bir eğitim kurumu haline geldi."

Antalya'ya ikinci bir üniversite kazandırma hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Çiçek, "Antalya'ya mutlaka bir vakıf üniversitesi kurulmalı dediğim zaman, destek istediğim kişilerden 'bu adam deli' cevabını alıyorduk. 2008'de Serik ilçesi Kadriye beldesinde 110 dönümlük arazide Antalya Üniversitesi'nin temelini attık. 50 milyon liranın üzerindeki yatırımla fakülte binaları ve sosyal tesislerin yapımını tamamladık. Eğitime başlayabilmek için Yüksek Öğretim Kurulu'ndan izin bekliyoruz. Halkımızın desteği ile bu üniversiteyi Antalya'ya kazandıracağız" diye konuştu.

Günümüzde yönetenler ile halk arasında bürokrasi engelinin kalktığına işaret eden Çiçek, "Eskiden, belediye başkanın yanında oturmak, onunla çay içmek mümkün müydü- Şimdi Kepez Belediye Başkanımızla yan yana çay içiyoruz, sohbet ediyoruz. Tütüncü eğitime müthiş bir destek vermektedir. Biz öğretim yapıyoruz, Kepez Belediyesi ise çocuklara ve gençlere eğitim hizmeti veriyor" diye konuştu.

Program sonunda, Başkan Tütüncü, Gönül Sohbetleri'ne katılımından ve Antalya eğitimine verdiği desteklerden dolayı Selahattin Çiçek'e teşekkür etti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönül Sohbetlerinin Konuğu, Akev Genel Müdürü Çiçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement