Google Asistan'a Hollywood'un Ünlü İsmi John Legend'ın Sesi Geldi - Son Dakika
Teknoloji

Google Asistan'a Hollywood'un Ünlü İsmi John Legend'ın Sesi Geldi

Google Asistan\'a Hollywood\'un Ünlü İsmi John Legend\'ın Sesi Geldi

Geçtiğimiz yıl içerisinde ünlü kişilerin ses kayıtlarını alan Google, John Legend'ın sesini Google Asistan'a ekledi.

03.04.2019 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google'ın kişisel sesli asistanı olan Google Asistan, son yıllar içerisinde gösterdiği gelişmeyle Siri'ye kafa tutar hâle geldi. Ünlü kişilerin seslerini Asistan'a eklemek isteyen Google, özellikle John Legend'ın sesini fazlasıyla beğenmiş ve 2018 yılı içerisinde bu sesi uygulamasına ekleyeceğini bildirmişti.

2018 değil ancak 2019 yılında Google sözünü tuttu. John Legend'ın sesi Google Asistan'a ABD'de yaşayan bütün kullanıcıları için resmi olarak eklendi. John Legend kullanıcıların her sorusuna cevap vermeyecek. "Hey Google, talk like Legend" (Hey Google, Legend gibi konuş) komutu verildiğinde ise Asistan, John Legend'ın sesine geçiş yapacak.

Google Asistan'a <a class='keyword-sd' href='/hollywood/' title='Hollywood'>Hollywood</a>'un Ünlü İsmi John Legend'ın Sesi Geldi

Bunun yanında Google, sesli asistanının içerisine birkaç adet 'easter egg' (gizli ufak hoş özellikler) eklediğini duyurdu. Bunlardan 2'sinin; "Hey Google, are we just ordinary people?" (Hey Google, gerçekten sıradan insanlar mıyız?) ve "Hey Google, give me the green light" (Hey Google, bana yeşil ışık yak) olduğunu açıklarken diğerleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı.

John Legend'ın sesi Google Asistan'da sınırlı bir süre yer alacağı için bu bağlamda kullanıcıların Google Home, akıllı televizyon, Android veya iOS telefonları üzerinden bu özelliği denemesi tavsiye ediliyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Google Asistan'a Hollywood'un Ünlü İsmi John Legend'ın Sesi Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement