Görme Engelli Gencin Futbol Tutkusu - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Gencin Futbol Tutkusu

Van'ın Başkale İlçesinde Doğuştan Görme Engelli 27 Yaşındaki Fanatik Beşiktaş Taraftarı Aslan Kılıç, Futbol Tutkusu Sayesinde Yaşama Dört Elle Sarılıyor.

07.02.2011 10:52

Ahmet İzgi - Zafer Tayfur - Van'ın Başkale ilçesinde doğuştan görme engelli 27 yaşındaki fanatik Beşiktaş taraftarı Aslan Kılıç, futbol tutkusu sayesinde yaşama dört elle sarılıyor.

Başkale'de küçük bir bakkal dükkanı işleten Aslan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu vurgulayarak, bunun yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Daha önce maçları takip etmek için sürekli kahvehanelere gittiğini ancak burada bir çok kişinin, "Görmüyorsun neden maçları izlemeye geliyorsun" şeklindeki sözlerinden büyük rahatsızlık duyduğunu anlatan Kılıç, bunun üzerine aldığı özürlü maaşı ile Lig TV abonesi olduğunu belirtti.

Bunun üzerine çevresindeki bir çok kişinin şaşkınlık yaşadığını ifade eden Kılıç, "Önce Lig TV ve Beşiktaş paketi satın aldım. Ancak maçları rahat takip edebilmem için kendime ait bir televizyonum da olmalıydı. Çünkü evde 8 kardeşiz. Onlar maç saatinde farklı bir program izlemek istiyordu. Bu nedenle televizyon da satın aldım. Bu kez de sık sık elektrik kesintisi oluyordu. Bu sorunu gidermek için eve jeneratör aldım. Artık maçları çok rahat takip ediyorum" dedi.

-"GÖRMEK DEĞİL GÖNÜLDEN HİSSETMEK ÖNEMLİ"-

Maçları radyodan dinlediğinde aynı keyfi ve heyecanı yaşamadığını ifade eden Aslan Kılıç, "Televizyondan dinlemek çok farklı. Kendimi oradaymışım gibi hissediyorum. Ben gönül gözü ile görüyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı futbolcular hakkında da tüm bilgilere sahip olduğunu anlata Kılıç, "Gözümle göremiyorum ama gönülden hissediyorum" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen ay abonelik ücretini ödemediğim için yayın kesildi. O akşam Beşiktaş'ın maçı vardı. Hemen para bulup abonelik ücreti olan 40 lirayı yatırdım. Akşam maçı izleyebileceğimi söylediler ama yayın gelmedi ve ben Beşiktaş maçını izleyemedim. Bunun üzerine yaşadığım üzüntü nedeniyle epilepsi (sara) hastası olduğum için kriz geçirerek bayıldım. 3 gün boyunca yatarak tedavi gördüm."

-"TEK HAYALİ İNÖNÜ STADINDA DERBİYE GİTMEK"-

Tek hayalinin İnönü Stadında bir Beşiktaş derbisine gidip, o heyecanı yaşamak olduğunu söyleyen Kılıç, "Bu hayalimin gerçekleştirilmesi için Çarşı gurubunun desteğini bekliyorum" diye konuştu.

Beşiktaş'ta en sevdiği futbolcuların Guti Hernandez ve Ricardo Quaresma olduğunu dile getiren Kılıç, bu yıl takımından şampiyonluk beklediğini anlatarak,

"Hakemlere de seslenmek istiyorum Beşiktaş'ın hakkını yemesinler ve haksızlık yapmasınlar. İnşallah şampiyon olacağız" görüşünü aktardı.

Kılıç'ın kardeşi Zafer Kılıç ise ağabeyinin fanatik bir Beşiktaş taraftarı olduğunu hatırlatarak, "İyi ki Beşiktaş sevgisi var. Beşiktaş'a olan sevgisi, engeli ile ilgili yaşadığı sorunları ortadan kaldırdı. Her şeyi ona bağlı. Evdeki herkes bu sayede Beşiktaşlı" dedi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Gencin Futbol Tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement