Sivas'da Görme Engelli Şerife Nineye Komşuları Göz Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Sivas'da Görme Engelli Şerife Nineye Komşuları Göz Oldu

Sivas\'da Görme Engelli Şerife Nineye Komşuları Göz Oldu

5 yıl önce görme yetisini kaybeden 90 yaşındaki Şerife nine, komşularının ve onların çocuklarının desteğiyle zor koşullarda yaşam savaşını sürdürüyor.

27.10.2013 11:47  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖNDER FELEK - TAHİR TURAN EROĞLU - Sivas'ta, görme engelli Şerife Pehlivan (90), komşularının ve onların çocuklarının desteğiyle zor koşullarda yaşam savaşını sürdürüyor.

Eşini 40 yıl önce kaybeden Şerife nine, merkeze bağlı Alibaba Mahallesi'ndeki iki katlı bakımsız bir evde yıllardır tek başına yaşıyor. İlerleyen yaşına rağmen kendisini sık sık ziyarete gelen kızının da desteğiyle ev işlerini gören ve yemeğini yapabilen Şerife nine, 5 yıl önce geçirdiği katarakt rahatsızlığının ardından görme yetisini kaybedince hiçbir işini yapamaz hale geldi.

İki katlı evin üst katında kalan ve mecbur kalmadıkça merdivenlerden inip çıkmayan, günün büyük bir bölümünü evde yalnız geçiren Pehlivan, zor günlerde komşularının ve onların çocuklarının desteğiyle hayat mücadelesini sürdürüyor.

Komşularının sobasını tutuşturduğu, çayını demlediği, mahalledeki çocukların elinden tutarak komşu gezmelerine götürdüğü Şerife nineye her gün aşevinden yemek geliyor.

Görme engelli olan ve işitme zorluğu çeken Şerife Pehlivan, 5 yıl önce geçirdiği katarakt rahatsızlığı sonucu dünyasının karardığını belirterek, "Hiç doktora gitmedim, beni götüren olmadı, ben de kaldım. Başım dönüyor, gözlerim de görmüyor" dedi.

Kardeşini bir yıl önce kaybettiğini ve sadece kızı ve onun çocuklarının kendisini ziyarete geldiğini, başka yakınının olmadığını anlatan Pehlivan, 4 kez erkek çocuğa hamile kaldığını, 3'ünün ölü doğduğunu, birinin de doğduktan 1-1,5 yıl sonra sarılık nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

Komşularının desteğiyle ayakta duruyor

Evde tek başına yaşamanın kendisi için zor olduğunu, elini duvarlara sürerek merdivenlerden inip çıktığını dile getiren Pehlivan, "Kızım evimi temizliyor. Aşevinden yemek geliyor. Komşular da yardım ediyor. Komşularım çok iyi, gelip gidiyorlar yardım ediyorlar. Sobamı yakmasam hemen gelip yakıyorlar. İşleri rastgelsin. Çayımı kaynatıyorlar, sobamı yakıyorlar daha ne yapsınlar" dedi.

Şerife nine, tek isteğinin ise gözlerinin açılması ve dünyayı yeniden görmek olduğunu ifade etti.

Pehlivan'a yıllardır yardım eden komşularından Şaban Yiğit (85), yaşlı kadının özellikle eşinin ölümünün ardından zor günler geçirmeye başladığını söyledi.

Yaşlı kadının merdivenler nedeniyle sobasında yaktığı kömürünü çıkaramadığını belirten Yiğit, "Kızı geliyor sağı solu temizliyor gidiyor" dedi.

Gözlerinin görmemesi nedeniyle Şerife nineyi mahalledeki çocukların ellerinden tutarak istediği yere getirip götürdüğünü anlatan Yiğit, diğer isteklerinde de komşularının yardımcı olmaya çalıştığını dile getirdi.

Havvanur Yüceyurt (13) da "Küçük aba" dedikleri Şerife nineyi komşu gezmelerine götürüp getirdiğini, zaman zaman sobasını yaktığını söyledi. Yüceyurt, kendisi gibi kardeşlerinin ve diğer çocukların da yaşlı kadına yardımcı olmaya çalıştığını belirtti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sivas'da Görme Engelli Şerife Nineye Komşuları Göz Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement