Gözler Halk Oyunları Yarışmasında - Son Dakika
Güncel

Gözler Halk Oyunları Yarışmasında

Gözler Halk Oyunları Yarışmasında

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Batman İl Temsilciliği ortaklaşa halk oyunları yarışmaları düzenliyor.

30.01.2018 14:30

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Batman İl Temsilciliği ortaklaşa halk oyunları yarışmaları düzenliyor.

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2017-2018 faaliyet programında yer alan, okullar arası halk oyunları yarışmaları 11 Şubat 2018 tarihinde Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılacak. Okul sporlarında minik, yıldız ve genç kategorilerinde yarışmalar yapılacağı belirtildi. Kulüpler arası halk oyunları yarışmaları ise 4 Mart 2018 tarihinde Atatürk kapalı spor salonunda minik, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde geleneksel ve stilize dallarında yapılacak. Halk Oyunları İl Temsilcisi Abdurrahman Yavuz; "Öncelikle halk oyunlarını seven ve desteklerini sporda esirgemeyen Vali Ahmet Deniz'e, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'a, Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdürü Halil Eren'e, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar'a, kamu kurum ve kuruluş müdürlerine, kulüp başkanlarına ve halk oyunlarını seven tüm camiaya teşekkür ederim. Amacımız halk oyunları kültürünü yaygınlaştırmak ve hak ettiği konuma getirmektir. Tüm okullarımızı ve kulüplerimizi yarışmaya davet ediyorum. Bu yarışmamızı birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için önemli buluyoruz" dedi.

"Halk Oyunları Bir Kültürdür"

Halk oyunlarının yörenin ve orada yaşayan insanların kültürü olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, yapılacak yarışmalarda katılımın yüksek olmasını beklediklerini söyledi. Eren; "Batman'da halk oyunlarına büyük bir ilgi var. Bu ilginin artması için elimizden geleni yapacağız. Yapılacak yarışmalarda katılım sağlayacak olan tüm okul ve kulüplerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözler Halk Oyunları Yarışmasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement