Güher Süher Pekinel Kardeşler, A Haber'de - Son Dakika
Güncel

Güher Süher Pekinel Kardeşler, A Haber'de

Güher Süher Pekinel Kardeşler, A Haber\'de

Pekinel Kardeşler: "Sümeyye Erdoğan'ın keman dersi aldığını bilerek söyledim"

17.05.2013 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü virtüöz piyanist Güher Süher Pekinel kardeşler, A Haber'de yayınlanan Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programında, kamuoyu ve medyadaki klasik ve pop müziğe yönelik refleksleri değerlendirirken, ilginç örnekler verdiler.

Birkaç yıl önce gazeteci Mehmet Ali Birand'a Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın keman ve şan dersi aldığını açıkladıklarında Birand'ın şaşkınlığının haber olduğunu hatırlatan Pekineller şöyle konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN KEMAN DERSİ ALDIĞINI BİLEREK SÖYLEDİM

"Hiçbir müzik türü hiç kimsenin tekelinde olamaz" diyen Süher Pekinel, "Sümeyye Erdoğan'ın keman ve şan dersi aldığını bilerek söyledim. Çünkü müzik hiç kimseye ait değil, hepimize ait. Hepimizin paylaşması gereken ve hepimizin paylaştığı bir olay. Bilirsiniz, klasik müzik belirli ortamlarda çalınır gibi bir algı vardır. Ancak son yıllarda özellik gelişen, yeni bir izleyici profili oluşuyor. Her kesimden, toplumun her yönünden izleyici müzikle buluşuyor. Bunlar çok güzel ve çok hızlı gelişmeler… Belki fark edilmiyor ama biz bunu müzisyen olarak, çok iyi algılıyoruz ve bunun için çok da mutluyuz" ifadesini kullandı.

ARABESK YAVŞAKLIKTIR TARTIŞMASI ÇOK GEREKSİZDİ

Güher Pekinel Fazıl Say'ın "Arabesk yavşaklıktır" sözlerine yönelik olarak şöyle konuştu: "Gereksiz tartışmalar bunlar. Bunlara ihtiyaç yok, hakikaten biz maalesef bu ülkede bazı değerleri çok çabuk yitiriyoruz ve anlamını kavrayamıyoruz."

İBRAHİM TATLISES'İ İLK DİNLEDİĞİMDE, NE KADAR GÜZEL SÖYLÜYOR, DEDİM

Kardeşinin sözlerine katıldığını ifade eden Süher Pekinel, arabesk tartışmasını yersiz bulduğunu anlatırken, İbrahim Tatlıses'i ilk dinlediğini an ne kadar etkilendiğini şu sözlerle aktardı.

"Yıllar evvel Türkiye'ye geldiğimde Tatlıses'i dinledim. Ve ne kadar güzel söylüyor dedim. Belki müzik eğitimi yoktu ama kulağı absolut kulaktı. Bir müzisyenin nereden geldiği, kim olduğu değil yaptığı müziğin, işin bizim kalbimize girmesi önemli olan. O müzisyenin seyircileri olduğunu, sevenleri olduğunu bilerek, saygılı olmamız lazım. O seyirciler onu niye seviyor, ilk önce biz müzisyenler olarak bunu anlamamız gerek. Bir şeyi hele bir müziği kimseye zorla sevdiremezsiniz. Bunu anlamamak doğru değil. Bunun için belki de bizim eğitimden geçmemiz gerek!"

POPSTAR YARIŞMALARINDA YETENEK YOK, KOPYA VAR

Selin Ongun'un "Popstar yarışmalarını izliyor musunuz?" sorusu üzerine Süher Pekinel, "Yarışmaları izlerken bazı şeylerin bizim açımızdan yapılamaz olduğunu düşünüyoruz. Olmayacak bir şeye yetenek deniyor. O bir yetenek değil o bir kopya" dedi. Kardeşi Güher Pekinel ise, "Mesela jürinin orada oturmaması gerekiyor. Müziğe yıllarını vermiş müzikten çok iyi anlayan müzisyenlerimiz var neden onlar oraya çağrılmıyor? Üzülüyorum, güzel memleketimizde bir türlü kendi müziğimizi geliştiremiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güher Süher Pekinel Kardeşler, A Haber'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement