Gül:'' Türkiye Ne Zaman Güçlense, Hemen Problem Çıkarırlar'' - Son Dakika
Güncel

Gül:'' Türkiye Ne Zaman Güçlense, Hemen Problem Çıkarırlar''

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Türkiye ne zaman güçlense, ayaklarının üstünde olsa, ne zaman koşmaya başlasa, hemen problem çıkarırlar'' dedi.

03.06.2006 16:01

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ''Türkiye ne zaman güçlense, ayaklarının üstünde olsa, ne zaman koşmaya başlasa, hemen problem çıkarırlar'' dedi.

Gül, AK Parti Kütahya 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin alıp başını gittiğini, yükselişinin devam ettiğini, daha önce kaybettiği yılları yeniden kazanmaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin bu yükselişinden rahatsız olanların bulunduğunu savunan Gül, (Nasıl olur da bu yürüyen arabanın tekerine taş koyarız) diyenler olduğunu, Türkiye'nin eski tartışmaların içine çekilmek istendiğini kaydetti.

Türkiye'de hükümetin, bütün siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin iyi gidişatı bozmamak için çaba sarf etmesi gerektiğini dile getiren Bakan Gül, ''Geçmişte nelerin olduğunu hatırlayın. Türkiye ne zaman güçlense, ayaklarının üstünde olsa, ne zaman koşmaya başlasa, hemen problem çıkarırlar. Bu tezgaha düşmeyecek Türkiye, çünkü yılanın dilinden, birkaç kez sokulacak kadar tecrübesiz değiliz'' diye konuştu.

Bakan Gül, AK Parti olarak AB'yle ilgili şimdiye kadar hiçbir hükümetin yapamadığını yaptıklarını, ''Avrupa'dan kalkan hatta, giden treni yakaladıklarını'' vurguladı.

Bakan Gül, AK Parti hükümeti olarak, meseleye dört elle sarıldıklarını, kendisinin seçimden önce hükümeti kurduğunu, meclisten kanunları çıkardıklarını, o dönemde AK Parti Genel Başkanı olan Tayyip Erdoğan'ın da AB ülkelerini dolaştığını, bu işle 2 koldan uğraştıklarını bildirdi.

Gerekli reformları çıkarttıklarını, Türkiye'yi daha demokratik hale getirdiklerini, yasakları kaldırdıklarını anlatan Gül, şöyle devam etti:

''Birçok tabu yıkıldı Türkiye'de. Türkiye hem ekonomik olarak hem demokratik olarak değişikliğe uğradı. Bunun neticesinde geçen 3 Ekimde AB ile müzakereler başladı. 12 Haziranda Lüksemburg'a gidiyoruz, bu toplantıda AB'yle fiili müzakereler başlayacak. AB ile ilk defa 40 yıl sonra en önemli dönüm noktalarından birisidir 12 Haziran. Reform sürecini güçlü olarak devam ettireceğiz. Bazıları (Türkiye'de işler yavaşladı, hükümet AB heyecanını kaybetti) diyor. Hükümetin birinci gündem maddesinde AB vardır. Bütün Bakanlar Kurulu toplantılarının gündemi budur.''

Bakan Gül, KKTC'nin AK Parti hükümeti döneminde çok daha güçlü hale geldiğini, adada yaşayan Türklerin, geleceklerine daha güvenle bakmaya başladıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gül:'' Türkiye Ne Zaman Güçlense, Hemen Problem Çıkarırlar'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement