Bursa'da 2023 Hedeflerine Ulaşmak İçin Çok Ağır Davranılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bursa'da 2023 Hedeflerine Ulaşmak İçin Çok Ağır Davranılıyor

Bursa\'da 2023 Hedeflerine Ulaşmak İçin Çok Ağır Davranılıyor

Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, Bursa'nın siyaset kurumu öncülüğünde önüne koyduğu 2023 hedeflerine koşması gerektiğini söyledi.

26.09.2014 18:32  Güncelleme: 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, Bursa'nın siyaset kurumu öncülüğünde önüne koyduğu 2023 hedeflerine koşması gerektiğini söyledi. Gülçimen, hedeflere ulaşmak için çok ağır davranıldığını ileri sürdü.

Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, Türkiye'nin 2023 yılında ulaşılması için sanayiden tarıma, turizmden kültüre onlarca alanda çok ciddi hedefler ortaya koyduğunu belirterek, hedeflere ulaşılması için bölge bölge, il il, hatta sektör sektör planlamalar yapılması gerektiğini, aksi halde bu projenin hayal kırıklığından öteye geçmeyeceğini söyledi.

Ülkeyi yönetenlerin hedefler koyarak 2023 yılındaki Türkiye'nin resmini çizdiğini, ancak bu resme topyekün bir çalışma ile ulaşılabileceğini vurgulayan Gülçimen, bunun için de siyaset kurumundan akademik kurumlara, kamu sektöründen özel sektöre kadar tüm kesimlerin görev ve sorumlulukları bulunduğunu belirtti.

Suat Gülçimen, yaptığı açıklamada 2023 yılı hedefleriyle ilgili Bursa'nın yeterli çabayı göstermediğini söyledi. Bursa'nın bu konuda harekete geçirilmesi için siyaset kurumunun öncülüğünde görevi üstlenmesi gerektiği görüşünü savunan Gülçimen, "Mesela bir milletvekili bu işle görevlendirilebilir. Bu milletvekilinin işi sadece 2023 hedeflerine ulaşılmasında bütün kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak olmalıdır. Bursa'nın sanayileşmesinden, imar planlarına kadar, ihracatın artırılmasından turizm yatırımlarına kadar tüm hedefler tek tek planlanmalı ve uygulanmaya sokulmalıdır. Eğer bir hedefiniz varsa oraya bir yıl erken ya da bir yıl geç bir şekilde ulaşırsınız. Ancak hedefiniz yoksa bir yere varamazsınız" dedi.

Hedefe giden yolda yapılacak çalışmaların göstermelik değil, gerçekçi bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Platformu Başkanı Suat Gülçimen, münferit çalışmaların ülkenin hedefe gitmesine fazla katkı yapmayacağını savundu. "Söz de değil, özde çalışma yapılmalı" diyen Gülçimen, bir çalıştayla, iki toplantı ile bu işin yürümeyeceğini kaydederek, kurumların birbirlerinden bağımsız olarak değil, toplu olarak somut çalışmalar yürütülmesi gerektiğinin atını çizdi. Ankara'daki yöneticilerin, 2023 hedeflerini üç yıl önce açıkladığını hatırlatan Suat Gülçimen,  şöyle konuştu:

"Bursa üç yılda ne yaptı? Birileri çıkıp şunları şunları yaptık diyebilir mi? Bursa bu konuda geç kalmıştır. Bursa bu durgunluğu üzerinden atmalıdır. Hedeflere ulaşmada valilikten yerel yönetimlere, BTSO'dan, SİAD'lara, kamu kurumlarından sivil toplum örgütlerine kadar herkesi aynı hedef doğrultusunda senkronize edecek bir planlama ve çalışma şart.  Bursa'nın daha bir heyecan yaratacak, eşgüdümlü bir çalışmaya ihtiyacı var. Aksi halde genel ölçekte hedeflere ulaşmada Bursa yeterli katkıyı sağlamamış olur ki, bu Bursa için çok büyük mahcubiyet olur." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa'da 2023 Hedeflerine Ulaşmak İçin Çok Ağır Davranılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement