Gülsuyu Davası" Yine Olaylı - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu Davası" Yine Olaylı

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin bugün görülen dava ertelendi.

21.12.2015 13:26

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin bugün görülen dava ertelendi.

KAPALI GÖRÜLEN DURUŞMA

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22. celsesi görülen kapalı duruşmaya 8'u tutuklu 14 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, dedesi Mustafa Meray ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı Mahir Merdun dosyaya gelecek evrakların gelmediğini belirtirtti, taraf avukatları eksikliklerin giderilmesini talep etti. Gedik ailesinin avukatlarından Şükriye Erden ise geçtiğimiz celselerde tahliye edilen sanıkların tahliyelerine itiraz ettiklerini belirtti.

"ÖLEN KİŞİ TERÖRİSTTİR"

Duruşmada söz alan sanıklardan Zafer Turhan 2 yıl 6 aydır çete üyesi olmaktan tutuklu olduğunu ifade ederek, "Bakıldığında bizlerin çete olmadığı terör örgütü mağduru olduğumuz bellidir. Adliyenin taranması, polis kıyafetiyle mahkemeniz önünde dolaşan insanlar, tuvalette bulunan silah olayına bakıldığında karşı taraf terör örgütüdür ve biz de bu örgütün mağduruyuz. Biz çete değiliz. Çete olanlar dışarıdan gelenlerdir. Biz bunlara karşı nefsi müdafaa hakkımızı kullandık. Ben Gökhan Aktaş'ı vurmadım. Ölen kişi teröristtir" dedi.

MAHKEMEDE TEHDİT

Mahkeme heyeti tutanağa, sanık Turhan'ın müştekilerden Gökhan Aktaş'ın annesine hitaben "Bir dışarı çıkalım, kim kimi öldürecek göreceğiz" dediği ve müşteki avukatlarından Özgür Yılmaz'a da "Oğlan avukat dışarı çıkınca göstereceğim" dediğinin duyulduğunu geçirdi. Turhan'ın müştekilerle karşılıklı tartışmaya girmesi üzerine duruşmanın düzenini bozduğu için salondan çıkarıldığı kaydedildi.

"CİNAYETLE ALAKAM OLSA SÖYLERDİM"

Sanıklardan Hakan Taşhan ise tutuklu yargılanması sebebiyle maddi ve manevi olarak zor durumda olduğunu belirterek, "Çocuklarım var, eşimle boşanma eşiğindeyim. Başıma gelen olay tesadüfi gelişmiştir. Korktum silahı denize attım, tek suçum budur" dedi. Bir diğer sanık Ferhat Keleş ise, "Yaralama olaylarını kabul ediyorum. Yaptığım eylemlerden ceza almak istiyorum ama cinayetle bir ilgim yoktur. Adım mahallede katil olarak çıktı. Cinayetle alakam olsa söylerim" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti delillerin toplanmamış olduğunu gerekçe göstererek tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek dinlenmeyen müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, iddianamede "Alevli Fuat" olarak belirtilen ancak açık kimliği belirlenemeyen kişinin tespiti için "Alevli" ticaret unvanına sahip tüm iş yerlerinin araştırılarak kimliğin tespit edilmesini istedi. Farklı tarihlerde silahla yaralanan müştekiler ile Hasan Ferit Gedik'in otopsisinde vücudundan çıkan mermilerin karşılaştırılması için İstanbul Polis Kriminal Labaratuvarına yazı yazan mahkeme duruşmayı 29 Şubat 2016 tarihine erteledi.

ADLİYE DIŞINDAKİ EYLEMCİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Öte yandan dava öncesi, adliye dışında oturma eylemi yapan gruptan 3'ü kadın 10 kişi gözaltına alındı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gülsuyu Davası' Yine Olaylı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement