Gümüşhane'de Şiir Yüklü Gece - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Şiir Yüklü Gece

Gümüşhane\'de Şiir Yüklü Gece

Gümüşhane'de 20.Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Azeri şair Nigar Refibeyli'nin doğumunun yüzüncü yılı ve Gümüşhaneli şair Nabi Üçüncüoğlu için anma ve şiir dinletisi programı düzenlendi.

16.08.2013 14:31

Gümüşhane'de 20. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Azeri şair Nigar Refibeyli'nin doğumunun yüzüncü yılı ve Gümüşhaneli şair Nabi Üçüncüoğlu için anma ve şiir dinletisi programı düzenlendi.

Atatürk Parkında "Gümüşhane Değerlerini Tanıyor" projesi adı altında programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türkiye'nin önde gelen şair ve edebiyatçılarından Cemal Safi, Abdullah Satoğlu, Ali Akbaş, İmdat Avşar, İsmail Bingöl, Osman Nebioğlu, Tacettin Şimşek, Talat Ülker ve Yahya Akengin ile Nigar Refibeyli'nin oğlu Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev katıldı.

İlk olarak Azerbaycanlı şair Nigar Refibeyli'nin anısına gerçekleştirilen programda İmdat Avşar, Refibeyli'nin hayatından ve şiirlerinden kesitler aktardı. Oğlu Anar Rızayev'in de bir konuşma yaptığı programın ikinci bölümde ise Gümüşhaneli şair Nabi Üçüncüoğlu anıldı.

Program kapsamında tüm şairler kürsüye çıkarak kendi şiirlerinden bir ve birden fazla şiir okurken, gecenin sürprizi ise ünlü şair Cemal Safi tarafından gerçekleştirildi. Safi, bugüne kadar hiçbir yerde seslendirilmemiş ve okunmamış olan "Fatih ve İstanbul" isimli şiirini okuması için Vali Mayda'ya verdi.

Program esnasında bir kısa dörtlükte kendisi okuyan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, programın sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında, "Sözün üstatlarını burada ağırlamaktan ve dinlemekten gerçekten çok büyük keyif aldık, mutlu olduk." dedi.

Programın sonunda katılımcı şair ve edebiyatçılara plaket takdim edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Şiir Yüklü Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement