GÜNDEM / 19 Nisan 2020 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 19 Nisan 2020

GÜNDEM / 19 Nisan 2020

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler ve Türkiye'de alınan tedbirler takip ediliyor.

19.04.2020 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

GÜNCEL

1- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde yayılmasına ilişkin gelişmeler ve Türkiye'de alınan tedbirler takip ediliyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Sertifikasyon çalışması turizmde yol gösterecek

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı:

"(Turizmde sertifikasyon süreci) Bu sertifikasyona gerçekten ihtiyaç vardı çünkü otelin hangi ortamda açılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği, soru işaretlerinin giderilmesi önemliydi. Turizme yön verecek bir çalışma"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca:

"Sertifikasyon çok yeni bir konu ama bundan sonra insanlar daha temkinli ve duyarlı olacağı için böyle bir sistemin gerekli olacağını düşünüyorduk"

(Ayşe Yıldız/Antalya)

2- Kuru fasulye ve mercimek için acil eylem planı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kovid-19'la evde stoklanabildiği için talebin ve fiyatların arttığı bakliyat ürünlerine yönelik harekete geçti

Bakanlık, ekilişleri artırmak için özellikle kritik iki bakliyat olan kuru fasulye ve mercimek için hibe tohum desteği sağladı

Hasada kadar kuru fasulye stok, ithalat ve ihracat durumu yakından izlenirken, gerektiğinde ivedilikle yeni tedbirler de alınacak.

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- Kovid-19 sürecinde sanal turların gözdesi İstanbul oldu

Salgın sürecinde sanal turlara ilgi artarken, turlar arasında en fazla İstanbul tercih edildi

Mobil seyahat uygulaması Piri'nin Kurucusu Tülin Yücel Altaş:

"İstanbul'u özleyenler var. Bu nedenle İstanbul en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor. Genel bakıldığında ise Dublin, Prag, Amsterdam ve Kapadokya ilgi görüyor"

"500 bin gezgine hizmet veriyoruz. 20 ülke, 30 şehirde, 150'den fazla sesli dijital turumuz, 3 binden fazla sesli içeriğimiz bulunuyor"

"Sanal turlar, insanların mental sağlıklarını ve keşif duygularını canlı tutmalarına yardımcı oluyor"

(Tolga Yanık/ istanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 19 Nisan 2020 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement