Güneydoğu'nun bereketli topraklarında rekolte artışı bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'nun bereketli topraklarında rekolte artışı bekleniyor

Diyarbakır Sur ilçesinin kırsal Harmanlı Mahallesi'nde buğdayın ilaçlanması İlaçlama aracı Araç bölmelerine ilaç konması Kengerli Mahallesi Muhtarı ve üretici Aydın Alakuş'un konuşması Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden alınan verilere göre, bu yıl ildeki 695 bin 923 hektar tarım...

17.04.2020 12:24  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Sur ilçesinin kırsal Harmanlı Mahallesi'nde buğdayın ilaçlanması

İlaçlama aracı

Araç bölmelerine ilaç konması

Kengerli Mahallesi Muhtarı ve üretici Aydın Alakuş'un konuşması Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden alınan verilere göre, bu yıl ildeki 695 bin 923 hektar tarım arazisinin yaklaşık 330 bin hektarında buğday, 40 bin hektarında arpa ve 63 bin hektarında ise kırmızı mercimek ekimi yapıldı.

Hasat dönemine kadar iklim şartlarının normal seyretmesi durumunda buğday ve arpada geçen yıla oranla verimde yüzde 20'lik bir artış bekleniyor.

Mısır ve çeltikte yağış durumuna göre çiftçiler ekimi sürdürürken, meyvecilik, bağcılık, sebzecilik ve hayvancılık gibi faaliyetlerin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla da alınan tedbirler ve gerekli çalışmalar ekiplerce sürdürülüyor.

Sur ilçesinin kırsal Harmanlı Mahallesi'nde buğday ekiminin ardından ilaçlama yapan Kengerli Mahallesi Muhtarı ve üretici Aydın Alakuş, kentin önemli bir tarım merkezi olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlükleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını dile getiren Alakuş, üretimde kendilerine engel teşkil edecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin müsterih olmasını isteyen Alakuş, verimin bu yıl iyi olmasını beklediklerini aktardı.

Çiftçilerin tarım faaliyetini sürdürdüğünü anlatan Alakuş, "Üretimde sıkıntı yok. İşimizin başındayız, merak etmeyin. Türkiye'ye sesleniyoruz. Evde kalsınlar, evden çıkmasınlar. Çiftçiler olarak biz onları besleriz." dedi.

Güneydoğu\'nun bereketli topraklarında rekolte artışı bekleniyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'nun bereketli topraklarında rekolte artışı bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement