Güreşçi Babanın Şampiyon Oğlu - Son Dakika
Güncel

Güreşçi Babanın Şampiyon Oğlu

ANTALYA'da yaşayan Türkiye ve liseler arası dünya güreş şampiyonu 18 yaşındaki Mehmet Uysal, antrenörlüğünü yapan babasıyla günde 6 saat çalışarak olimpiyata hazırlanıyor.

12.07.2017 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da yaşayan Türkiye ve liseler arası dünya güreş şampiyonu 18 yaşındaki Mehmet Uysal, antrenörlüğünü yapan babasıyla günde 6 saat çalışarak olimpiyata hazırlanıyor.

Antalya'da uzun yıllar güreşte başarılar elde eden Şerafettin Uysal, ata sporunu gelecek nesillere aktarma hedefiyle 30 yıldır antrenörlük yapıyor. Başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçlayan Uysal'ın yönlendirmesiyle güreşe 6 yaşında başlayan oğlu Mehmet de kazandığı derecelerle babasının gurur kaynağı oldu. 12 yıldır babasıyla antrenman yapan Mehmet, serbest stilde Türkiye şampiyonluğu ve liseler arası dünya şampiyonluğunu kazandı. Milli takıma seçilen Mehmet Uysal, gelecek yıl yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonasında altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Mehmet Uysal, 2020 Tokyo Olimpiyatı'nda Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini söyledi. Avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlık için antrenörlüğünü yapan babasıyla günde 6 saat çalıştıklarını anlatan Mehmet Uysal, "12 senedir güreşiyorum. Her gün antrenman yapıyorum. Ben güreşirken babamda, antrenörlük duygusu ortaya çıkıyor. Bana acıma değil de taktiksel değerlendirme yapıyor. Olimpiyata kadar üst üste Avrupa ve dünya şampiyonasınu kazanmak istiyorum" dedi.

Şerafettin Uysal da ağır antrenman programlarıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Antrenmanları baba- oğul ilişkisiyle yapmadıklarını ve antrenör- sporcu davranışlarıyla geçtiğini dile getiren Uysal, oğlunun yoğun çalışma temposuna ayak uyduramaması halinde başka antrenörle çalışabileceğini belirtti. Oğluna güvendiğini ve başarı kazanacağına inandığını vurgulayan Uysal, "Türk milletine başarılı sporcu armağan istiyoruz. Oğlumdan, başka ülkelerden de kendileri adına güreşmesini istediler. Bize sınırsız olanak sundular. Ama oğlumun tek hedefi Türk milli takım formasıyla yurt dışında İstiklal Marşı'nı okutmak. Biz hedefimizden şaşmayacağız. İşi gücü bıraktık, kulübümüz yok kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu.

Uysal, oğlu başta olmak üzere yetiştirdiği sporcuların başarılarıyla anılmasının ve adlarına güreş salonları açılmasının en büyük isteği olduğunu söyledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güreşçi Babanın Şampiyon Oğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement