Hafta Sonu Borusan Müzik Evi'nde Klasik ce Çağdaş Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Hafta Sonu Borusan Müzik Evi'nde Klasik ce Çağdaş Bir Arada

Hafta Sonu Borusan Müzik Evi\'nde Klasik ce Çağdaş Bir Arada

LÜÜP, 9 Şubat Cumartesi akşamı verecekleri konserle dinleyenleri komşunun çağdaş müziğini izlemeye davet ediyor.

06.02.2013 15:05

Borusan Müzik Evi hafta sonuna her ikisi de gerek ülkelerinde gerekse Avrupa ve Amerika sahnelerinde seçkin topluluklarla verdikleri konserlerde ayakta alkışlanan Cana Gürmen ve Andrija Mincic konseriyle 8 Şubat Cuma akşamı merhaba diyor. Yunanistanlı çağdaş müzik topluluğu LÜÜP ise 9 Şubat Cumartesi akşamı verecekleri konserle dinleyenleri komşunun çağdaş müziğini izlemeye davet ediyor.

8 Şubat Cuma/ 20.00

Cana Gürmen & Andrija Mincic'den klasik müzik ziyafeti

Her ikisi de gerek ülkelerinde gerekse Avrupa ve Amerika sahnelerinde seçkin topluluklarla verdikleri konserlerde ayakta alkışlanan Cana Gürmen ve Andrija Mincic, 8 Şubat Cuma akşamı Borusan Müzik Evi 'nde. İkili konserde Carl Maria von Webe, Francis Poulenc ve Ante Grgin'in eserlerinden oluşan bir program sunacak.

9 Şubat Cumartesi/ 21.30

Komşunun çağdaş müziği: LÜÜP

Flütist Stelios Romaliadis'in önderliğinde, parıltılı halk ezgilerini neoklasik bestelere dönüştüren bir vokalist ve müzisyenler kooperatifi olan LÜÜP, haftanın son konseri. Topluluğun üye sayısı üç kişiden on dokuz kişiye kadar çıkabiliyor. Bu birliktelikten, ayrıntıya, dramaya, duygusal titreşimlere açık ve dinleyiciyi düşünmeye davet edecek kadar alan bırakan bir müzik doğuyor. Anavatanı Yunanistan olan LÜÜP, Grek yerine Kelt atmosferiyle Dead Can Dance ve This Mortal Coil ve Van der Graaf Generator gibi eklektik ve progresif gruplara göndermeler yapıyor ve dinleyenlerine güzel ve esrarengiz, uyumlu ama özgür bir müzik deneyimi sunuyor. Lisa O Piu'dan tanıdığımız Lisa Isaksson'un toplulukla birlikte ilk kez canlı performans yapacağı konserde David Svedmyr konuk müzisyen olarak sahne alacak.

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hafta Sonu Borusan Müzik Evi'nde Klasik ce Çağdaş Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement