Hakkari'de Valilik Kupası Kayak Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Spor

Hakkari'de Valilik Kupası Kayak Yarışması Düzenlendi

Hakkari'de valilik kupası kayak yarışması düzenlendiHAKKARİ - Hakkari Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Merga Bütan Kayak Tesisi'nde Nisan ayında veteranlar 30-55 yaş arası kategorilerinde 20 sporcunun katılımıyla kayak yarışması düzenlendi.

29.04.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de valilik kupası kayak yarışması düzenlendi

HAKKARİ - Hakkari Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Merga Bütan Kayak Tesisi'nde Nisan ayında veteranlar 30-55 yaş arası kategorilerinde 20 sporcunun katılımıyla kayak yarışması düzenlendi.

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Kayak Tesisi'nde düzenlenen yarışma oldukça çekişmeli geçti. Toplam 20 sporcunun katıldığı kayak yarışmasında 30-40 yaş kategorisinde Gıyasettin Gür, Fahri Güldal ve Abdurrahman Tekçe, 40-45 yaş kategorisinde Salman Özkan, Şaban Güldal, Muzaffer Tekçe, 50-55 yaş kategorileri arasında ise Hacı Tansu, Reşit Güldal ve Fazıl Özkan üçüncü geldi. Yapılan kayak yarışmasının ardından dereceye girenlere eşofman takımı ve madalyaları, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal tarafından verildi. Ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari'de kayak sporuna dikkat çekmek ve batı illerindeki kayakseverlerin kentte gelmesi için ilk kez 30-40, 40-45 ve 50-55 yaş arası kategorisinde yarışma düzenlediklerini söyledi. Vali Toprak, "Nisan ayının 29'u Mayıs ayına iki gün kaldı. Fakat halen pistimizde bozulma açılma yok. Tabi kar kalitesi biraz yumuşamakla beraber rahatlıkla kayak yapılabiliyor. Bu sabah yaklaşık 20 sporcunun katıldığı valilik kupası veteranlar kayak müsabakası düzenlendi. Türkiye'nin çoğu yerinde deniz mevsimi açıldı. Hakkari'de bahar ayı gelmesine rağmen dört mevsimi bir arada yaşıyoruz. Hakkarimizin kendine has bir coğrafyası ve iklimi var. Aynı anda hem kış sporları hemde yaz sporları yapılabiliyor. Görüldüğü gibi kayak merkezimizde kalın bir kar tabakası olmasından dolayı kayak devam ediyor. Birazdan da bisikletçilerimiz kent merkezine doğru bisiklet turu yapacak" diye konuştu.

Oldukça profesyonel kayak kayabilen Vali Toprak, beraberindekilerle kayak takımlarını giyerek pistin zirvesinden aşağı doğru kayak kaydı. Dört mevsimin bir arada yaşandığı kayak tesislerinde haber takibi yaparken sıcaktan bunalan bir muhabir de kar sularıyla eriyip göle dönen buzlu suda yüzerek serinledi.

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen bisiklet turuyla program son bulurken, akşam saat 19: 00'da meşaleli kayak gösterisinin de düzenleneceği öğrenildi.

(MK-ŞAK-Y)

Hakkari\'de Valilik Kupası Kayak Yarışması Düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hakkari'de Valilik Kupası Kayak Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement