Hakkari'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Politika

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde karakol inşaatında çalışan işçilere yönelik düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulan Burhan Bicil, "Teröristler, inşaatta çalışmamamız yönünde daha önce bizi telefonla uyarmıştı" dedi.

19.05.2012 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde karakol inşaatında çalışan işçilere yönelik düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulan Burhan Bicil, "Teröristler, inşaatta çalışmamamız yönünde daha önce bizi telefonla uyarmıştı" dedi.

Şemdinli'nin Derecik beldesine bağlı Yeşilova köyü Eşreftepe mevkisinde yapımı devam eden askeri karakol inşaatında çalışan ve sabah saatlerinde araçla inşaat alanına gittikleri esnada terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralanan Mehmet Doğan, Ahmet Mencioğlu ve Bahattin Aşğa, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanenin acil servis ünitesinde tedavisi devam eden işçilerden Mencioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, araçla inşaat alanına gittikleri esnada saldırıya uğradıklarını söyledi.

Araçta bulunan 5 kişiden Van'ın Özalp ilçesi nüfusuna kayıtlı Fevzi Altunç'un yaşamını yitirdiğini anlatan Mencioğlu, kendisi ile birlikte 3 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Saldırıdan yara almadan kurtulan minibüs sürücüsü Bicil ise işçileri inşaat alanına götürdüğü esnada terör örgütü PKK üyelerinin uzun namlulu silahlarla saldırıyı gerçekleştirdiğini belirterek, "Teröristler inşaatta çalışmamamız yönünde daha önce bizi telefonla uyarmıştı. Biz uyarıyı dinlemedik ve bugün de bize saldırdılar" diye konuştu.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Hakkari Vali Vekili Önder Bozkurt ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Vali Yardımcısı Abdullah Şen ve bazı kurum müdürleri, yaralıların sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Vali Vekili Bozkurt, yaralı işçilere "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

-Valilikten açıklama-

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da Şemdinli'nin Derecik beldesi Yeşilova bölgesindeki inşaat alanında çalışan inşaat işçilerinin sabah saat 07.15'te minibüs ile iş yerine gittiği esnada Irak sınırdan gelen terör örgütü mensuplarının saldırısına uğradığı bildirildi.

Saldırıda bir işçinin yaşamını yitirdiğinin vurgulandığı açıklamada, yaralı 3 işçinin ise Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ifade edildi.

- HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hakkari'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement