Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Yerel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yeni anayasa değişikliğinde yer alan her maddenin milletin menfaati için olduğunu belirterek, “Bu anayasa değişikliği Türkiye’nin geçmişte yaşadığı olumsuzlukları bertaraf edecek” dedi.

23.03.2017 12:10

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yeni anayasa değişikliğinde yer alan her maddenin milletin menfaati için olduğunu belirterek, "Bu anayasa değişikliği Türkiye'nin geçmişte yaşadığı olumsuzlukları bertaraf edecek" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir ve teşkilat üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasının getireceği yenilikleri anlattı. Muratpaşa İlçesi'ndeki mahalle ve evleri gezerek yeni sistemin getireceklerini anlatmaya devam eden Uslu, yeni anayasa değişikliğinde açıklayamayacakları hiçbir madde, bir cümle hatta hiç bir kelimenin bile olmadığını söyledi.

Uslu, "Bu anayasa değişikliği Türkiye'nin geçmişte yaşadığı olumsuzlukları bertaraf edecek, hukuğa, akla ve tarihsel sürecimize uygundur. Bu yeni sistem hakkında yalanlar söyleyenler var. Milletimiz o yalanlara tok. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenlere bu millet pirim vermedi, vermeyecek. Güneş balçıkla sıvanmaz. Söylenenlere bakıyorum yalan, yalan, yalan. ya okumuyorlar ya bilmiyorlar" dedi.

Ya okumuyorlar ya anlamıyorlar

Milletvekili Atay Uslu sandığın olduğu yerde, seçimin olduğu yerde tek adamlığın, padişahlığın olamayacağını anlatarak şöyle devam etti:

"Kazananın iki dönemden fazla Cumhurbaşkanlığı yapamayacağı yerde padişahlık olmaz. Cumhurbaşkanı'nın cezai, hukuki sorumluluğunun ve yargılanmasının olduğu sistemde tek adamlık olmaz. Meclisin istediği zaman Cumhurbaşkanın görevini sonlandırdığı yerde tek adamlık olmaz. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı eski sisteme göre daha sorumlu, daha zayıftır."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, cumhurbaşkanının ve meclisi seçme yetkisinin doğrudan millette olacağına vurgu yapan Uslu, "Bu sistemde halkın yüzde 51'ini kucaklayabilenler Cumhurbaşkanı olacak" dedi.

Tabanda yeni sisteme evet diyen CHP'li arkadaşlarımız var

Uslu, CHP tabanıyla da bu konuları konuştuklarını belirterek, CHP tabanı içerisinde de istikrarı, güçlü ve hızlı yönetimi getirecek yeni sisteme evet diyecek seçmenler olduğunu ifade etti. Uslu, "CHP'li kardeşlerimiz, arkadaşlarımız geçmişte yaşanan koalisyonlardan, krizlerden, darbelerden dolayı yeni bir sistem gerekliliğine inanıyorlar. CHP'li arkadaşlarımız her seferinde kaybetse de "Hiç değiştirilemeyen, adeta koruma altına alınan" genel başkanların olduğu, eski sistemden kurtulmak istiyorlar" diye konuştu.

"Kemal bey bu zihniyetle 250 yılda geçse iktidar olamaz"

Uslu, kendini değiştiremeyenlerin, milleti kucaklayamayanların kaybedeceklerini ifade ederek, yalanlar ve korkular üreten zihniyetle de bir yere varılamayacağını söyledi. CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin '7 kez üst üste seçim kaybetmiş bu zihniyet 250 yıl da geçse iktidar olamaz.' Sözlerini hatırlatan Uslu, "Kemal Bey'den kurtulmak istiyorsanız tercihiniz evet olsun. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye kazanacak, güçlenecek, CHP'li arkadaşlarımız kaybedip, değişmeyen ve değişmez tek adam Kılıçdaroğlu'ndan kurtulacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement