Halkoyunları Kursu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Halkoyunları Kursu Sona Erdi

Halkoyunları Kursu Sona Erdi

Bitlis’in Ahlat İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Türk Halkoyunları Kursu tamamlandı.

01.09.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Türk Halkoyunları Kursu tamamlandı.

Türk Halkoyunları Bitlis Yöresi Kursu'nu başarıyla tamamlayan 21 kursiyere başarı sertifikaları verilirken, kursun yaklaşık iki ay boyunca devam ettiği belirtildi. Ahlat Halk Eğitim Müdürlüğü'nün yeni binasında düzenlenen belge törenine Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Ahlat Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker ve Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rafet Akgün'de katıldı. Düzenlenen belge teslim töreninde bir konuşma yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, bölge kültürü olan halkoyunlarını yaşatma adına açılan kursun başarıyla tamamlandığını belirterek, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün bünyesinde açılan kursumuz 1 Haziran 2015 tarihinde açılarak 21 Ağustos 2015 tarihinde sona ermiştir. Kursumuzda hem Bitlis hem de ilçemize ait halk oyunları öğretilmiştir. Kursiyerlerimiz öğrenmiş oldukları halkoyunlarını gerek ilçemizde gerekse Bitlis'te yapılacak tüm etkinliklerde sergileyebileceklerdir. Aynı zamanda yapılacak olan halkoyunları müsabakalarına da katılmaları istiyoruz. Kursun son derece verimli ve fayda getireceğini düşünüyorum. Kursumuza katkılarından dolayı Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ve kurs öğreticisi Ömer Timuçin'e teşekkür ediyorum" dedi.

Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rafet Akgün ise, öncelikle yeni hizmet binalarında ilk belge törenini yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Güzel bir kurs bitiminin ardından yeni hizmet binamızda ilk belge dağıtma törenimizi yaptık. Oldukça verimli geçen bir kurs oldu. Bölgemizde halkoyunları önemli bir kültürü sergilemektedir. İnşallah burada kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizde bu önemli kültürümüzü devam ettireceklerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kurs Öğreticisi Ömer Timuçin de, yıllardır halkoyunları ile iç içe olduğunu ifade ederek, "Halkoyunu hareket ve müzik olmak üzere iki ayrı öğeden oluşmuş bir bütündür. Düzgün ve birbirine benzeyen ritmik hareketlerin uyumlu bir biçimde ortaya konulmasından oluşan oyun, nadiren müzik eşliği olmaksızın belli bir ritme bağlı olarak da meydana gelebilir. Hareket bir bütün olarak temelini ayaktan başlatmak üzere, vücut ve kollara kadar uzanır. Vücut bölümlerinin uyumlu hareketleri kadar, grubun uyumlu hareketleri de estetiği oluşturur. Bu nedenle iyi uyum için iyi bir çalışma gereklidir. Halkoyunları kursumuza katılan tüm kursiyerlerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Gerçekten güzel bir kurs oldu. Emeği geçen Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve Ahlat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rafet Akgün'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı sertifikaları takdim edildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halkoyunları Kursu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement