Hamur'da Okul Açılışı - Son Dakika
Güncel

Hamur'da Okul Açılışı

Hamur\'da Okul Açılışı

Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde Aşağı Karabal Halis Özdemir İlköğretim Okulu'nun açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

04.05.2012 16:48

Ağrılı iş adamı Halis Özdemir tarafından yaptırılarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayan 12 derslik okulun açılışı için tören düzenlendi.

Doğduğu köye okul yaptırmanın kendisini çok sevindirdiğini belirten iş adamı Halis Özdemir, "eğitim insanlığın bir gereğidir. Vatanımızın ve milletimizin çağdaşlaşması yolunda vazgeçemeyeceğimiz ve taviz veremeyeceğimiz gerçeklerden biridir. Ben sizin yaşınızdayken bu imkânlara sahip değildim. Çocukluğum bu köyde zor şartlar altında geçti. Onca zorluğa rağmen yılmadan usanmadan bu yıllara geldim. Köyümdeki öğrencilerde benim yaşadığım zorluğu yaşamasın diye bu okulu yapılmasında katkıda bulunarak önemli bir projeye imza attığım için çok mutluyum. Bu okulda okuyacak öğrenciler iyi bir eğitim ve öğretim yolundan geçerek ailelisine ve vatanına iyi bir evlat ve birey olarak yetişmesini istiyorum" diye konuştu.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya ise, "İçinizden çıkan bu hemşeriniz, köylünüz küçük yüreğine söz veriyor. Yarabbi günün birinde eğer sen bana helal mal mülk verirsen, bende içinden çıktığım bu köye inşallah senin izninle okul yaptıracağım. O zaman o yüreğiyle nasıl dua ettiyse, bugün hepimiz yaptığı duanın ve gerçekleşmesinin şahitliğini yapıyoruz. Kim bu arkadaşımız Aşağı Karabal Köyü doğumlu Halis Özdemir. Halis Özdemir'i Ağrı Valisi olarak kutluyorum" dedi.

Vali Yerlikaya konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Öyle bir büyük nimete kavuşmuş ki o çocuk kalbiyle yapmış olduğu duasının kabul olduğunu genç yaşta görmüş. 2011 yılının şubat ayından itibaren hizmete giren Aşağı Karabal Halis Özdemir Okulunda köylüleri, akrabaları ve komşularının çocukları eğitim görüyor. Halis Özdemir gibi hamura kadar yürüyerek gitmeyip bu okulda eğitim öğretim görüyorlar. Ben İş Adamımız Halis Özdemir'in şahsında bütün Ağrılı İş Adamlarına buradan sesleniyorum. Gelin, sılayı rahim yapalım. Doğduğunuz bu topraklarda insanların eğitim ve öğretimlerini daha güzel şartlarda sürdürmesi için, küçük de olsa bir katkıda bulunalım. Bir derslik, bir onarım, bir okul… hiç fark etmiyor. Yeter ki, taşın altına birlikte elimizi koyalım."

Konuşmasında öğrencilere seslenen Vali Yerlikaya, "Aşağı Karabal Halis Özdemir İlk Öğretim Okulu öğrencilerinden çok çalışarak vatanımıza milletimize hayırlı bir evlat olacağız" sözünü aldı.

Konuşmaların ardından Ağrı Valisi Ali Yerlikaya tarafından iş adamı Halis Özdemir'e plaket verildi. Halis Özdemir'den bir okul sözü daha alan Vali Yerlikaya beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti.

Okul'u gezen Vali Yerlikaya, okul hakkında bilgi alırken, öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, okul açılışında annelerinin kucağında gelen bebekleri kucağına alarak fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hamur'da Okul Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement