Çin-Avrupa Yük Trenleri Çin ile İspanya Arasındaki Ticareti Hızlandırdı - Son Dakika
Güncel

Çin-Avrupa Yük Trenleri Çin ile İspanya Arasındaki Ticareti Hızlandırdı

Çin-Avrupa Yük Trenleri Çin ile İspanya Arasındaki Ticareti Hızlandırdı

HANGZHOU, 10 Mart (Xinhua) -- Çin'de üretilen küçük ticaret eşyaları ve seramik ürünleriyle dolu 100 standart konteyner taşıyan bir Çin-Avrupa yük treni, Perşembe günü Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletindeki küçük ticaret eşyaları merkezi olan Yiwu'dan İspanya'nın başkenti Madrid'e gitmek...

10.03.2023 11:54  Güncelleme: 12:06

HANGZHOU, 10 Mart (Xinhua) -- Çin'de üretilen küçük ticaret eşyaları ve seramik ürünleriyle dolu 100 standart konteyner taşıyan bir Çin-Avrupa yük treni, Perşembe günü Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletindeki küçük ticaret eşyaları merkezi olan Yiwu'dan İspanya'nın başkenti Madrid'e gitmek üzere yola çıktı.

Aynı gün kırmızı şarap ve zeytinyağı gibi İspanyol mallarıyla dolu 70 standart konteyner taşıyan bir tren de Madrid'den Yiwu'ya doğru hareket etti.

Söz konusu seferler Perşembe günü Çin ile İspanya arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 50. yıl dönümünü kutlamak üzere düzenlendi. Yiwu ile Madrid arasındaki yük treni hizmeti, iki ülke arasındaki ticarete kolaylık getirdi.

Resmi olarak Kasım 2014'te başlayan Yiwu ile Madrid arasındaki tren hizmeti, Avrasya'daki sekiz ülkeden geçiyor ve 13.000 kilometreden fazla yol katediyor.

Çin Renmin Üniversitesi Chongyang Finansal Araştırmalar Enstitüsü Yönetici Dekanı Wang Wen, Yiwu-Madrid tren hizmetinin, demiryolu hattında bulunan ülkeler arasında ekonomi ve ticaret işbirliğinin ve kültürel alışverişlerin bir taşıyıcısı haline geldiğini ve hat boyunca ülke ve halklar arasında açılım ve işbirliğine yönelik yeni bir köprü kurduğunu söyledi.

Yiwu Uluslararası Ticaret Pazarı'nda İspanyol şarap ve zeytinyağının ithalatıyla uğraşan Zhou Xufeng ise, ithal edilen İspanyol ürünlerinin türlerinin zaman içinde şarap ve zeytinyağından meşrubat, günlük ihtiyaç malzemeleri, bisküviler ve maden suları gibi daha farklı ürünlere doğru genişlediğini ve fiyatların yüzde 30'un üzerinde düştüğünü belirtti.

Zhou, "Her yıl Çin-Avrupa yük treni hizmeti aracılığıyla İspanya'dan yaklaşık 1,5 milyon şişe kırmızı şarap geliyor" dedi.

Yük treni hizmetinin işletmecisi Yiwu Tianmeng Endüstriyel Yatırım Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Feng Xubin, 2014 yılından bu yana Yiwu'dan Madrid'e olan seyahat süresinin kısaldığını ve yük treni sayısının haftada birden ikiye çıkarıldığını dile getirdi.

Demiryolu taşımacılığının daha çevre dostu olduğunu ve özel yapım ürünler için esneklik sunduğunu belirten Feng, bu hizmetin, deniz taşımacılığına göre daha hızlı ve hava taşımacılığına göre daha ucuz olduğunu sözlerine ekledi.

Yiwu Gümrük İdaresi'ne göre 2022 yılına kadar Çin-Avrupa yük trenleri Yiwu ile Madrid arasında 1.326 sefer yaptı ve 100.000'in üzerine standart mal konteyneri taşıdı. Yerel gümrük verilerine göre 2014 ile 2022 arasında Yiwu'nun İspanya'yla ticareti 400 milyon ABD dolarından 870 milyon ABD dolarına yükseldi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin-Avrupa Yük Trenleri Çin ile İspanya Arasındaki Ticareti Hızlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement