Hasan Ali Yücel Kartal'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hasan Ali Yücel Kartal'da Anıldı

Hasan Ali Yücel Kartal\'da Anıldı

Milli Eğitim Eski Bakanı, öğretmen ve Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel ölümünün 55. yılında Kartal Belediyesi'nin Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlediği programla anıldı.

29.02.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Eski Bakanı, öğretmen ve Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel ölümünün 55. yılında Kartal Belediyesi'nin Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlediği programla anıldı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Köy Enstitülerinin kuruluş döneminden bir bölüm, sinevizyondan izletildi.

Eğitimci Ferhat Özen'in moderatörlüğünü yaptığı panele, YÖK eski Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, eğitimci - yazar Refet Özkan ve eğitimci İlhan Şimşek konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Hasan Ali Yücel'in düşünceleri, eğitim hayatına katkıları anlatıldı. Ferhat Özen, "Hasan Ali Yücel 1897 doğumlu ve 1961'de de kendisini kaybettik. Bugün 55. ölüm yıldönümü. Biz onu aydınlanmacı kimliğiyle tanıyoruz. Türkiye'de insanları klasik edebiyatla tanıştırmış ve en önemlisi Köy Enstitülerini İsmail Hakkı Tonguç ile birlikte kurmuştur. Köy Enstitülerinin amacı; köyde doğmuş, köyde büyümüş insanları eğitip bilinçlendirip tekrar köye göndermek ve eğitim seviyesini yükseltmektir" dedi.

Anma gecesinde ev sahibi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanısıra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Mustafa Fehmi Okay, CHP Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Danışmanları, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Anadolu yakası şubesi üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal şubesi başkan ve üyeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kartal şubesi başkan ve üyeleri, Kartal Mahalle Muhtarları ve Kartallı vatandaşlar yer aldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasan Ali Yücel Kartal'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement