Hatsu'nun Asi Nehri Projesi 74 Ülkeyle Paylaşılacak - Son Dakika
Güncel

Hatsu'nun Asi Nehri Projesi 74 Ülkeyle Paylaşılacak

Hatsu\'nun Asi Nehri Projesi 74 Ülkeyle Paylaşılacak

TÜRÇEV tarafından çevreye karşı duyarlılığın arttırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir heyet HATSU Genel Müdürü Çaparali'yi ziyaret etti.

28.12.2017 11:44

Asi Nehri üzerinde başlatılan çevre dostu altyapı projesi hakkında makamında ziyaret eden lise öğrencilerine bilgiler veren Genel Müdür Çaparali, Hatay'da çevrenin korunması ve önemi ile alakalı yapılan en kapsamlı projelerden biri olan Asi Nehri Projesi ile alakalı öğrencilere bilgi vererek, uygulanan proje sayesinde kentin iki yakasındaki yerleşim alanlarından Asi Nehri'ne dökülen atıksuların bertaraf edileceğini bildirdi.

Atıksuların Turunçlu Mahallesi'ndeki mevcut arıtma tesisine verilecek şekilde çalışmaların planlandığını ve toplanan atıksular koku yapmayacak şekilde arıtılıp temiz halde Asi Nehri'ne deşarj edileceğini belirten Çaparali, yapılan projelerde özellikle yarınlarımıza yaşanabilir bir çevre ve temiz bir altyapı bırakmayı amaçladıklarını vurguladı.

Genel Müdür Çaparali ayrıca, atıksuları yüzde 99 oranda arıtarak Asi Nehri'ne deşarj edecek olan dünyada 5., Avrupa'da 2., Türkiye'de ise en büyük kapasiteye sahip Küçükdalyan-Atıksu MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi'ni inşa ettiklerini hatırlattı.

Yapılan kısa açıklamaların ardından Çaparali, öğrencilerin proje hakkındaki sorularını yanıtlayarak çevre bilincinin önemini anlattı.

Verilen bilgilerden ve yapılan kapsamlı projeden dolayı teşekkür eden öğrenci ve öğretmenler, Uluslararası 74 ülkenin ortak ağ oluşturarak kurduğu FEE organizasyonunda Asi Nehri Projesi için yapılan duyarlı çalışmaları paylaşacaklarını ve HATSU Genel Müdürü Çaparali'den alınan bilgilerin İngilizceye çevrilerek ortak ağdaki 74 ülkeyle paylaşılacağının bilgisini verdiler.

Program sonunda çekilen hatıra fotoğrafının ardından Genel Müdür Çaparali, günün anısına konuklara hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatsu'nun Asi Nehri Projesi 74 Ülkeyle Paylaşılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement