Havalimanında Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Havalimanında Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kan bağışı kampanyası başlattı.

24.02.2015 12:35

Türk Kızılayı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kan bağışı kampanyası başlattı.

Türk Kızılayınca, Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Gidiş bölümünde, "Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Can" sloganıyla kan bağışı stantı kuruldu.

Kampanya kapsamında düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Hasan Sivrikaya,  Türk Kızılayı ailesi olarak, ülkenin kan sorununa 10 yıldan bu yana önemli yatırımlarla çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 85'ini Türk Kızılayının karşıladığına dikkati çeken Sivrikaya, 10 yıldır yüzde bin büyüme ile bu ihtiyacı gidermek için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Sivrikaya, "Bu havalimanlarında yapılan ilk çalışma, bir ilk, bunun kan tedarikine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Ankara Vali Yardımcısı ve Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu da insan canı için gerekli olan kan tedariki  konusunda, havalimanlarında ilk kez böyle bir organizasyon düzenlendiğini belirterek, "Amacımız Esenboğa Havalimanı'nı kullanan yolcularımıza insan sağlığı için gerekli olan kan ihtiyacının giderilmesinde bir farkındalık yaratmak" dedi.

Balcıoğlu, Türk Kızılayının kan tedariki konusunda ülke çapındaki çalışmalarının yanı sıra, dünya genelinde yaptığı yardımların da gurur verici olduğunu söyledi.

Daha sonra havalimanı yetkilileri ile bazı yolcular, kan bağışında bulundu.

Havalimanındaki kan bağışı kampanyası 3 gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havalimanında Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement