Havza'da "Çanakkale Destanı" Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Havza'da "Çanakkale Destanı" Anlatıldı

Havza'da kaymakamlık ve belediye işbirliğinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik "Destanlaşan Çanakkale" semineri düzenlendi.

08.03.2018 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza'da kaymakamlık ve belediye işbirliğinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik "Destanlaşan Çanakkale" semineri düzenlendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde kişisel gelişim uzmanı ve tarihçi yazar Mustafa Turan, Çanakkale Savaşı'nda yaşananları ve savaşın kahramanlarını anlattı.

Çanakkale Savaşı'nda iman ve vatan sevgisinin teknolojiye galip geldiğini vurgulayan Turan, "Çanakkale Savaşı'nda 1 metrekareye ecdadımızın 5 litre kanı akmıştır. Metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Çanakkale hakkında yerli ve yabancı 2 binden fazla kitap kaleme alınmıştır. Dünya tarihinde hakkında bu kadar kitap yazılan bir başka savaş yoktur." dedi.

Zaferleri ve kahramanları olmayan millet ve devletlerin tarihinin sığ bir göle, bolca bulunanların ise engin bir deryaya benzediğini belirten Turan, "Tıpkı bizimki gibi. Ne zaferlerimizi anlatmakla bitirebiliriz ne de kahramanlarımızı saymakla tüketebiliriz. Adeta sıradağlar gibi geçit yapar. Bunlar içinde Çanakkale, zaferlerimizin tacıdır. Türk milletinin gönlünde Çanakkale abideleşmiştir, destanlaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Turan, geleceğe sağlam adımlarla yürümek için medeniyetin, tarihin ve kültürün iyi bilinmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çanakkale'nin ne olduğunu önce Türk milletinin öğrenmesi, daha sonra çocuklarına öğretmesi gerekir. Çünkü Çanakkale'yi öğrenip öğretmek bir şeref meselesidir. Böyle bir zaferin kazanılmasında en büyük etken vatan sevgisiydi. Askerde vatan sevgisi olmasaydı, terörle mücadelede vatan sevgisi olmasaydı, 15 Temmuz gecesi insanlarımızın yüreğinde vatan sevgisi olmasaydı kim şehit olmayı göze alıp mücadele edebilirdi. Türk milleti vatanına, bayrağına ve dinine bağlı bir millettir. Geçmişimizi iyi bilmeli ve geleceğimize öyle yön vermeliyiz."

Seminere Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İlçe Müftüsü İlyas Akyazı ile Havza Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havza'da 'Çanakkale Destanı' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement