Haziran Ayı Üreticiyi Vurdu - Son Dakika
Güncel

Haziran Ayı Üreticiyi Vurdu

Haziran Ayı Üreticiyi Vurdu

DENİZLİ Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, haziran ayında yaşanan yağmur ve dolu yağışlarının bir çok bölgede ürünlerde hasara yol açtığını, üreticinin Ramazan Bayramı'na buruk girdiğini söyledi.

26.06.2017 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZLİ Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, haziran ayında yaşanan yağmur ve dolu yağışlarının bir çok bölgede ürünlerde hasara yol açtığını, üreticinin Ramazan Bayramı'na buruk girdiğini söyledi. Gemici, merkez ve ilçelerde 13 bin 185 çiftçinin 57 bin 97 dekar alandaki ürünlerinde zarar oluştuğunu belirtti.

Denizli'de 4 Haziran'dan 13 Haziran'a kadar il merkezi ve ilçelerdeki yoğun yağmur ve dolu yağışları üreticiyi vurdu. Yağışların ardından Denizli İl Afet Komisyonu'nun yaptığı hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, İl Afet Komisyonu'nun yaptığı hasar tespit çalışmaları sonucu hazırlanan rapora göre 3 bin 185 çiftçiye ait 57 bin 97 dekar alanda yağmur ve dolu nedeniyle zarar oluştuğunu söyledi. Haziran ayında yağmur ve dolunun zararlarının ciddi boyutta olduğunu söyleyen Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, "Dolu ve şiddetli yağmurdan Merkezefendi, Pamukkale, Acıpayam, Baklan, Bekilli, Çal, Çameli, Çivril, Tavas, Serinhisar, Buldan, Bozkurt ve Honaz İlçeleri'ndeki  tarım arazileri etkilendi. 3 bin 185 çiftçimizin ürünü zarar gördü. Tütün, meyve, hububat, pamuk, mısır, ayçiçeği, sebze ve bağlarda yüzde 15'ten yüzde 100'e varan oranlarda ürün kaybı var. Denizli çiftçisi bu yıl yağışlardan çok zarar gördü, bayrama buruk girdi. Yağışlardan 57 bin 97 dekar tarım alanı etkilendi" dedi. Küresel iklim değişiklikleriyle birlikte yaşanan mevsimsiz yağmur ve dolu yağışının, su baskını ve sel felaketlerinin yanı sıra, Denizli ilçeleri ile  Pamukkale Ovası'nda ekili ve dikili alanlarda büyük zararlara yol açtığını açıklayan Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Tarım Sigortası Havuzu olan TARSİM'den ürünleri için dolu sigortası yaptırmış olanlara, çağrı yapıldığını belirtti. Gemici "Kuvvetli yağmur ve dolu yağışının zarar verdiği ürünler arasında bağ filizi ile üzüm oluşumuna hazırlanan salkımları bulunuyor. Ayrıca yağışlar, hasadı gelmiş olan kirazlarda da büyük zararlar oluşturdu. Öte yandan erkenci kayısılar, nar ve ayvalarda meyve tutulumlarını engelledi. Ovada ise arpa ve buğday gibi hububat ekili alanlarda dane kaybına neden oldu. Sulu tarım alanlarında bulunan pamuk ve mısır ekili yerlerde de yer yer dolu zararları oluştu" diye konuştu.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haziran Ayı Üreticiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement