Hdp'li Öker: "Ana Yurttaki Yaşanan Gelişmeler Avrupa'da Yaşayan İnsanları Etkiliyor" - Son Dakika
Politika

Hdp'li Öker: "Ana Yurttaki Yaşanan Gelişmeler Avrupa'da Yaşayan İnsanları Etkiliyor"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Turgut Öker, “Ana yurttaki yaşanan gelişmeler Avrupa’da yaşayan insanları etkiliyor.

13.08.2015 14:10

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Turgut Öker, "Ana yurttaki yaşanan gelişmeler Avrupa'da yaşayan insanları etkiliyor. Önümüzdeki dönemde parlamento normal faaliyetine başladığında Avrupa'da yaşayan 5 milyon insanımıza dair somut taleplerimizi sizlerle paylaşacağız" dedi.

HDP'li Öker, TBMM'de Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çalışkan ve Gençlik Kolları Başkanı Ümit Sarı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Öker, Türkiye'nin Avrupa'da yaşayan Türk toplumu açısından önemine değinerek, "Ana yurttaki yaşanan gelişmeler Avrupa'da yaşayan insanları etkiliyor. Önümüzdeki dönemde parlamento normal faaliyetine başladığında Avrupa'da yaşayan 5 milyon insanımıza dair somut taleplerimizi sizlerle paylaşacağız. Avrupa'da yaşayan insanlar kaderleriyle baş başa bırakıldılar. Yığınlarca sorunları var. Bugüne kadar altın yumurtlayan tavuk olarak görüldü. Son seçimde de oy deposu olarak görülüyor. Bu adaletsiz duruma karşı Avrupa'da yaşayan Türkiyeli göçmenlerin bütünün sesi olmaya özen göstereceğiz" diye konuştu.

Öker, koalisyon görüşmelerine ilişkin olarak ise, " Almanya'da ülkenin en önemli iki partisi Hristiyan Demokratlar ve Sosyal Demokratlar çok başarılı bir şekilde ülkeyi yönetiyorlar" dedi.

Öker, Türkiye'de farklı görüşlerin bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'de koalisyon hükümetine izin verilmeyeceğini söyledi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat ise, barış sürecine devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, yaşanan son olaylarda barış söyleminin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü belirtti. Mat, çözüm sürecinin toplumsal mutabakat çerçevesinde ele alınması gerektiğinin altını çizerek, barışa ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çalışkan da, Türkiye topraklarında koalisyon çalışmalarının olduğunu belirterek, üç ay önce seçimlerden çıkan bir ülkenin tekrardan seçime gitme olasılığının hoş görülmeyeceğini düşündüklerini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Öker: 'Ana Yurttaki Yaşanan Gelişmeler Avrupa'da Yaşayan İnsanları Etkiliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement