Helikopterden, Vatandaşların Üzerine Ateş Açıldı" - Son Dakika
Güncel

Helikopterden, Vatandaşların Üzerine Ateş Açıldı"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda kalkışma öncesi yapılan toplantı ile tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışarak şehit olan aralarında Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de bulunduğu 4 kişinin şehit...

22.09.2017 11:50

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda kalkışma öncesi yapılan toplantı ile tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışarak şehit olan aralarında Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de bulunduğu 4 kişinin şehit olmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü işgale giden askerlere destek olmak amacıyla Vatan Caddesi'ne gelen bir helikopterden gu¨venlik gu¨c¸lerine ve vatandas¸lara ateş açıldığı, bunun sonucunda 1 vatandaşın şehit olduğu, 3 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin eylemlerine yer verildi.

Harp Akademileri Komutanlığında Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürü olarak albay rütbesiyle görev yapan şüpheli Durdu Selim Ayçetin'in, 15 Temmuz'da Harp Akademileri'nde darbeci Ahmet Zeki Gerehan'ın bas¸kanlıgˆında yapılan ve katılımcıların darbe tes¸ebbu¨su¨ hakkında bilgilendirildigˆi degˆerlendirilen toplantıya katıldığı aktarılan iddianamede, şu¨pheli Ayçetin'in, toplantı sonrasında, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlıgˆı'na darbe giris¸imi kapsamında go¨revlendirilen o¨gˆrenci subayları koordine etmekle yetkilendirildiği kaydedildi.

İddianamede şüpheli Ayçetin'in tugayda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Dogˆan Medya Center ve A Haber'e is¸gal kapsamında gidecek s¸u¨phelileri organize ettiği, sabah saatlerinde Topkule Kıs¸lası'nda yas¸anan ve Albay Sait Ertürk ile polis memuru Serdar Gökbayrak'ın s¸ehit oldugˆu ve 5 polis memurunun ise yaralandıgˆı c¸atıs¸maya bizzat katıldığı anlatıldı.

Vatandaşların üzerine ateş açtılar

Harp Akademileri Komutanlığı'nda öğretim görevlisi şüpheli Binbaşı Mehmet Türk'ün, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlıgˆı'nda go¨revlendirilen akademi o¨gˆrencilerinin sorumlulugˆunu aldığı aktarılan iddianamede, şüphelinin Vatan Caddesi'ndeki I·stanbul Emniyet Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ binasını is¸gal etmeye giden askeri birligˆe destek olmak amacıyla Topkule Kıs¸lası'ndan helikopterle hareket eden grubun bas¸ında oldugˆu belirtildi.

İddianamede, şüphelinin yanında bulunan diğer şüphelilerle Vatan Caddesi'ne inmeye c¸alıs¸tıkları esnada gu¨venlik gu¨c¸lerinin ve vatandas¸ların u¨zerine ates¸ ac¸tıgˆı ve bu ates¸ sonucunda Mehmet Güder'in s¸ehit olduğu, 3 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Vatan Caddesi'nden ayrılan şüpheli Türk'ün Topkule Kıs¸lası'na geri döndüğü, girdikten bir mu¨ddet sonra yeniden beraberindeki askerlerle Dogˆan Medya Center'a darbeci askerlere destek ic¸in helikopterle intikal ettigˆi anlatılan iddianamede, burada emniyet birimlerinin silahlı mukavemeti sonucunda helikopterdeki iki s¸u¨phelinin yaralanması sonucunda buraya inemeden kıs¸laya geri do¨ndu¨gˆu¨ vurgulandı.

Darbeci yüzbaşıdan, "Muharebe esnasında emirlere uymayanın kafasına sıkarım." beyanı

İddianamede, Harp Akademileri Komutanlıgˆı'nda öğrenci subay olarak kurmaylık eğitimi alan darbeci Yüzbaşı Ali Özkara'nın, s¸u¨pheli Mehmet Türk'ün talimatı ile helikoptere binerek I·stanbul Emniyet Mu¨du¨rlu¨gˆu¨'nü is¸gal tes¸ebbu¨su¨ne kalkıs¸an askerlere takviye ic¸in buraya intikal ettiği, bu esnada s¸u¨pheli astsubay o¨gˆrencilerinin beyanlarına go¨re "Muharebe esnasında emirlere uymayanın kafasına sıkarım." s¸eklinde beyanlar kullanarak, digˆer s¸u¨pheliler u¨stu¨nde ru¨tbesinin de verdiği statu¨ ile baskı olus¸turduğu anlatıldı.

Harp Akademileri Komutanlıgˆı'nda öğrenci subay olarak eğitim alan şüpheli Fatih Karabulut'un, astsubay o¨gˆrencilerin beyanlarına go¨re, "Muharebe esnasında emirlere uymayanların cezası o¨lu¨mdu¨r." s¸eklinde beyanlar kullanarak digˆer s¸u¨pheliler u¨stu¨nde ru¨tbesinin de verdiği statu¨ ile baskı olus¸turduğu belirtilen iddianamede, başka bir soruşturmada FETÖ üyeliğinden ifadesi alınan bir şüphelinin, Karabulut'u fotogˆraf u¨zerinden tes¸his ederek, 2004-2009 yılları arasında Kayseri'de FETO¨'nün mahrem yapılanması olarak bilinen "askeri yapılanma" ic¸erisinde 2003 mezunu subaylar grubu olarak FETO¨'ye katıldıklarını, s¸u¨phelinin himmet ve askeri personel hakkında toplantılarda bilgiler verdigˆini bildirdiği aktarıldı.

Yaralı darbecileri kaçırarak hastaneye götürdü

İddianamede şüpheli yüzbaşı Vural Dizdaroğlu'nun, Dogˆan Medya Center'ı is¸gal etmek isteyen askerlere takviye olmak amacıyla helikopterle gittiği, burada emniyet gu¨c¸lerinin inmeye c¸alıs¸an helikoptere silahlı mukavemette bulunduğu, şu¨pheli Dizdaroğlu'nun bu c¸atıs¸ma sırasında aynı helikopterde bulunan s¸u¨pheli Yüzbaşı Mehmet Kocatepe ile birlikte vurularak yaralandığı belirtildi.

Helikopterin tekrar Topkule Kıs¸lası'na inmesinin ardından s¸u¨pheli Dizdaroğlu ve Kocatepe'nin, askeri ambulansa bindirilerek hastaneye sevk edilmek istendiği, ambulansın kıs¸la nizamiyesine yakın bir noktada mu¨s¸teki Albay Davut Ala tarafından durdurulduğu, s¸u¨phelilerin muhafaza altına alındığı anlatılan iddianamede, şüphelilerin darbeci askerlerle emniyet gu¨c¸leri ve vatansever askerler arasında c¸ıkan c¸atıs¸mada olus¸an karmas¸adan faydalanarak s¸u¨pheli Yüzbaşı Mehmet C¸ataklı tarafından olay yerinden kac¸ırıldığı, I·stinye Devlet Hastanesi'ne go¨tu¨ru¨ldüğü ve burada go¨zaltına alındıkları kaydedildi.

"A Haberi basmaya gidiyoruz, gün bu gündür"

Harp Akademileri Komutanlığı'nda kurmay subaylık eğitimi alan Yüzbaşı İsmail Menderes Sema, diğer şüphelilerin beyanlarına göre "A Haberi basmaya gidiyoruz, gu¨n bu gu¨ndu¨r." diyerek 17 şüpheliyle A Haber televizyon kanalını is¸gal amacıyla hareket ettikleri belirtilen iddianamede, TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Ko¨pru¨su¨ istikametinde Gaziosmanpas¸a tır garajı civarında polis ekipleri ve vatandas¸lar tarafından yolun kesilmesi sonucunda şüphelilerin arac¸lardan inmek zorunda kaldıkları vurgulandı.

İddianamede şüphelilerin, polisler ve vatandas¸larla yolun ac¸ılması konusunda tartıs¸tıkları, yas¸anan tartıs¸ma sonucunda s¸u¨pheli Sema'nın ve digˆer s¸u¨phelilerce ates¸ edilmesi nedeni ile darbe giris¸imini engellemeye c¸alıs¸an Servet Asmaz'ın yaralandığı, şu¨phelilerin engellemesi sonucu vatandas¸larca yaralı olan Asmaz'a mu¨dahale edilemediği ve olay yerinden go¨tu¨ru¨lemediği, ardından Taksim I·lkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Asmaz'ın s¸ehit olduğu anlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Helikopterden, Vatandaşların Üzerine Ateş Açıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement